“Terörsüz Türkiye” sürecinde fesih ve silah bırakma sürecinin birkaç ayda tamamlanması hedefleniyor.
Ankara, Erbil ve Bağdat yönetimleri arasındaki işbirliği kapsamında silah bırakma noktaları oluşturulurken, örgütün silahlarını bu alanlara silahlarını bırakması bekleniyor.
Gelişmelerle ilgili bölgeden yansıyan ilk görüntülerde medya çalışanlarının kalabalık oluşturması dikkat çekti.
CASANA MAĞARASI ALANI
NTV, bölgeden son gelişmelere ilişkin şu bilgileri aktardı:
"Dukan'da gazeteciler için bir toplanma oluşturuldu. Bunun bir şaşırtmaca olduğunu öğrendik. Casana dağı eteklerinde Casana mağarası olarak bilinen turistik alanda oluşturulan alanda silah bırakma etkinliği devam ediyor. Burası Süleymani'ye yoluna yakın bir bölge."
PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın süreçle ilgili video mesajı 9 Temmuz'da kamuoyu ile paylaşılmıştı.
DEM Parti'den açıklama
PKK'nın silah bırakma töreni için Süleymaniye'ye giden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "50 yıllık şiddet ve çatışma zeminini ortadan kaldıracak bir adıma şahitlik edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı açıklanan konuşmayla ilgili olarak da önemli şeyler söylenebileceğini umut ettiğini belirten Bakırhan, "Cumhurbaşkanının hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.