Can Holding soruşturmasında 5 tutuklama 1 ev hapsi
CAN Holding'e yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 'suç örgütü kurmak', 'vergi kaçakçılığı', dolandırıcılık' ve 'kara para aklama' suçlamasıyla aralarında Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ'ın da bulunduğu 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Oluşturma Tarihi: 2025-09-15 21:56:51

Güncelleme Tarihi: 2025-09-15 21:58:08

Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Can Holding sahiplerinin de aralarında olduğu 10 kişi için 'suç örgütü kurmak', 'vergi kaçakçılığı', dolandırıcılık' ve 'kara para aklama' suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ'ın da bulunduğu 5 şüpheli bugün Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Öte yandan sabah saatlerinde 1 şüphelinin Ağrı'da yakalandığı öğrenildi. Böylece toplam gözaltı sayısı 6'ya yükseldi.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden Devran Çimen, Devran Can, Mehmet Kaya, Kemal Çimen ve Cemal Can 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçundan tutuklama talebiyle, Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ise 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçundan ev hapsi ve yurtdışı yasağı şeklinde adli kontrol uygulanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

5 TUTUKLAMA 1 EV HAPSİ

Can Holding'e yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 'suç örgütü kurmak', 'vergi kaçakçılığı', dolandırıcılık' ve 'kara para aklama' suçlamasıyla aralarında Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ'ın da bulunduğu şüpheliler adliyeye sevk edildi. 5 şüpheli hakkında tutuklama, 1 şüpheli için ise ev hapsi kararı verildi.

DHA