Dolar

32,3124

Euro

35,0130

Altın

2.277,88

Bist

8.995,70

ByLock'un lisans sahibi David Keynes hakim karşısında

ABD vatandaşı olduktan sonra Alpaslan Demir olan ismini değiştiren ve ByLock'un lisans sahibi olduğunu kabul eden David Keynes'in 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanmasına başlandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-10-06 11:51:41

ByLock'un lisans sahibi David Keynes hakim karşısında

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Keynes ile avukatı katıldı.

Duruşmada mahkeme heyeti başkanı iddianameyi özetleyerek okudu.

Duruşma, Keynes'in savunmasının alınmasıyla sürüyor.

Keynes'in avukatının duruşma öncesi, davaya ilişkin gizlilik kararı alınması talebinin mahkeme tarafından kabul edilmediği belirtildi. İDDİANAMEDEN

ABD'den geldiği Türkiye'de 9 Haziran'da tutuklanan Keynes hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanığın yurt dışında bulunduğu sırada, kendi isteğiyle Türkiye'ye gelmek ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için dilekçe sunduğu belirtiliyor.

ByLock programıyla ilgili beyanlarda bulunan sanığın bu programla ilgili bazı kişileri de teşhis ettiği anlatılan iddianamede, mailine Apple uygulama mağazasından gelen bazı e-postaları kendi rızasıyla sunan Keynes'in, bu haliyle TCK'nın 221. maddesi kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması hususunun mahkemece değerlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

İddianamede, Keynes'le ilgili "örgütün evlerine gidip konakladığı, şakirtlik programına alınarak örgütün şakirdi haline geldiği, örgüt içerisinde görevler üstlendiği, kütüphane sorumlusu ve belletmen görevlerinde bulunduğu ve örgütün en önemli yapılanma alanı olan TSK mahrem yapılanmasında 'öğretmen' (grup abisi) konumuna kadar yükseldiği" anlatılıyor. GÜLEN'LE BİZZAT GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

Keynes'in yaşadığı olumsuzluklardan örgütü sorumlu tutması ve örgütle ilgili mahrem bilgileri köşe yazarına vermesi üzerine bizzat örgüt elebaşı Fetullah Gülen'le görüştürüldüğü anlatılan iddianamede, bu kişinin sahip olduğu mahrem bilgilerden dolayı uygun olanaklar sağlanarak Amerika'ya gönderildiği aktarılıyor.

David Keynes'in, örgüt elebaşının talimatıyla örgüt içi gizli yazışmalarda kullanılacak kriptolu yazışma programı ByLock alan adının kiralanmasıyla ilgili, Google ve Apple marketlerine yüklenmesinde kimlik ve kredi kartı bilgilerini kullandırtarak yardımda bulunduğu kaydedilen iddianamede, sanığın FETÖ kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Haber Ara