Dolar

32,2282

Euro

34,8033

Altın

2.420,54

Bist

10.257,86

Bunlar Türkiye'ye muhalif: KAAN uçtu, onlar üç maymunu oynadı

Türkiye'deki muhalif medya, aynı ana muhalefet partisi CHP gibi gayri milli olma yolunda hızla ilerliyor. Yerli ve milli olmayı bir türü başaramayan bazı medya kuruluşları, ülkemiz mühendislerinin büyük emek vererek geliştirdikleri 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın dün başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği ilk uçuşuna da 'kör' kalarak aynı tutumlarına devam etti.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-22 23:10:17

Bunlar Türkiye'ye muhalif: KAAN uçtu, onlar üç maymunu oynadı

Türkiye, son yıllarda savunma sanayi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. İnsansız hava araçlarında dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Türkiye, 5. nesil savaş uçağı uçurabilen dünyadaki 4. ülke oldu. Ancak Türkiye'nin imza attığı başarıları ideolojik sebeplerden ötürü hazmedemeyen muhalif medya yine sınıfta kaldı. Dün ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştiren KAAN, muhalif medyada ağır sansüre uğradı. İşte detaylar...

 

KAAN ilk kez gökyüzünde

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, beklenen ilk uçuşunu dün gerçekleştirdi. Ankara'da gerçekleşen 13 dakikalık uçuş sonrasında başarıyla üssüne dönen KAAN, milli savunma sanayisinin önemli bir kilometre taşını oluşturdu.

KAAN uçtu, onlar üç maymunu oynadı

KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesi, dünyada bir takım ülkelerde olduğu gibi Türkiye'deki bazı kesimler arasında memnuniyetsizlik meydana getirdi.

Tarihi uçuş Türkiye'ye büyük bir sevinç yaşatırken muhalif kamuoyuna hitap eden gazete ve haber siteleri ise yerli savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşuna dair birinci sayfadan herhangi bir haber yapmamayı tercih etti.

aaaaaaaaaaaaaaa

Türkiye'nin milli gururu KAAN'a dair üç maymunu oynayan muhalif medya organları arasında Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, Yeni Mesaj, Yeni Asya ve Korkusuz gibi gazeteler yer aldı.

Milli Muharip Uçak üretilmeye başlandığında ilk parçası ile ilgili 'Kalorifer peteğine benziyor' cümlesiyle haber yapan Cumhuriyet, KAAN'ın uçuşuna dair hiçbir haber yayınlanmazken, Evrensel ve Birgün de KAAN ile ilgili tarihi gelişmeyi görmezden gelerek haberleştirmedi.

bbbbbbbbbbbbbbbbb

Sözcü Gazetesi de KAAN'ın ilk uçuşuna bugünkü baskısında yer vermedi.

Haber Ara