Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bülent Arınç: Beni yıpratarak yeni kurulacak partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar

Bülent Arınç, 'edepsiz' polemiğiyle ilgili olarak 'AK Parti bünyesinden çıkan isimler tarafından iki yeni parti kuruluyor. Onları parlatıyorlar. Beni yıpratarak yeni kurulacak olan partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-04 10:14:37

Bülent Arınç: Beni yıpratarak yeni kurulacak partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtladı.

Selvi'nin "Arınç ‘edepsiz' polemiği için ne dedi" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

Bülent Arınç üzgündü, kırgındı ve kızgındı. Tepkisinin nedenini, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin ilk toplantılarında maaşlarına zam yaptıkları haberiydi.

Ancak Arınç'ın tepki göstermesine neden olan sadece haber değildi.

Habere de tepkili ama onun canını sıkan, bu olaydan önce Habertürk'te Kübra Par'la yaptığı programdaki sözlerinin alınıp 'kes-yapıştır' yapılmak suretiyle hakkında bir algı operasyonunu girilmesiydi. Maaş zammına tepki gösterenlere 'edepsiz' dediği şeklindeki videoların dolaşıma sokulmasıydı.

Peki Bülent Arınç katılmadığı bir toplantıda maaş zammı ile neden haber oldu? Habertürk'te Kübra Par'la 13 Haziran'da yaptıkları programda troller için söylediği 'Edepsizler' sözü cımbızlanarak neden, maaş zammını eleştirenlere karşı söylenmiş gibi servis edildi? Eleştiri hakkı için kullandığı 'İnsani ve İslami görevim'sözü, neden 'Erdoğan'ın yanında olmak insani ve İslami bir görev'miş gibi sunuldu?

Sorular, sorular...

Bu soruları Bülent Arınç'a sordum. O da bu soruların cevabını arıyormuş. Kendince bazı sonuçlara ulaşmış. Maddeler halinde sıraladı:

1- Yüksek İstişare Kurulu'nu işlevsiz kılmak.

2- AK Parti'yi kuran ilk üçteki isimlerden biri olarak Erdoğan'ın yanında olduğum için.

3- 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğumu deklare ettim. 23 Haziran seçimleriyle İstanbul'da bir gedik açtılar. Kurdun dişine kan değdi. Her fırsatta hükümet ve Cumhurbaşkanı aleyhine eylem yapma hazırlığı içine girdiler.

4- AK Parti bünyesinden çıkan isimler tarafından iki yeni parti kuruluyor. Onları parlatıyorlar. Beni yıpratarak yeni kurulacak olan partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar.

5- Tabii bir de para işiyle hiçbir zaman bir araya gelmeyen bir insan olarak beni yıpratmaya çalışıyorlar ki ileride oynayabileceğim rolleri oynamayım diye...

 

Haber Ara