Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

Bülent Arınç: Bana yapılanlandan dolayı kırgın ve üzgünüm

AK Parti'nin kurucularından olan, eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, 'Bana yapılanlardan dolayı hem kırgın hem de üzgünüm. 70 yaşındayım ve hala çalışmak zorundayım. Çünkü benim 5-6 yerden maaşım yok' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-11-19 12:30:29

Bülent Arınç: Bana yapılanlandan dolayı kırgın ve üzgünüm

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalındaki Gör Beni serisinin bu haftaki konuğu oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun AK Parti'deki bir şahsı kastederek "Sedat Peker bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar veriyor" sözlerine gönderme yapan Arınç, "Ben şu anda hiç bir resmi sıfatı olmayan biriyim. Fiilen yaptığım iş arabuluculuk. İhtiyari ve resmi arabuluculuk yapıyorum, paramı oradan kazanıyorum. Benim hanlarım, hamamların yok. Birileri cebime ayda 10 bin dolar koymuyor. Biz böyle siyaset yaptık. Bu yüzden hamd olsun emekli maaşımızla geçiniyoruz, o da bize bal gibi yetiyor." dedi.

Çağlayan'ın "Kırgın mısınız?" sorusunu yanıtlayan Arınç, "Bana yapılanlardan dolayı hem kırgın hem de üzgünüm. 70 yaşındayım ve hala çalışmak zorundayım. Çünkü benim 5-6 yerden maaşım yok. Kendimi Twitter'da ifade ediyorum, çünkü TV'ler bana yer vermiyor" diye konuştu.

Arınç sözlerine şöyle devam etti:

"Başka bir partiye gitmeyi aklıma getirmem. Bu parti bizim ellerimizden doğdu. Ve Tayyip beye, Sayın Erdoğan'a güveniyorum. Aile yaşamını biliyorum inancını biliyorum. Yükselmesini yücelmesini istiyorum. O her zaman meclis grubunda konuşurdu ben de göz yaşı dökerdim. Bu vasiyetle büyümüş insanların bugün birilerine olmadık şeyler söylemesini ben kabul edemiyorum. Eminim bir gün her şey eskiden olduğu gibi çok güzel olacak."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar veriyor" sözlerine Sedat Peker ise "Benim 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok ama daha çok yolladıklarım var" yanıtını vermişti.

Kaynak: milligazete.com.tr

Haber Ara