$

Dolar

45,9165

Euro

53,5748

£

Sterlin

61,8566

Frank

58,8145

Gram Altın

6.687,6700

Bitcoin

3.387.784

$

Dolar

45,9165

Euro

53,5748

£

Sterlin

61,8566

Frank

58,8145

Gram Altın

6.687,6700

Bitcoin

3.387.784

Gündem

'Bu sorunun adı, Kürt ve Kürdistan sorunudur'

Meclis'te söz alan Baydemir 'Bu sorunun adı, Kürt ve Kürdistan sorunudur' dedi.

17.08.2016 - 19:53
pinar
'Bu sorunun adı, Kürt ve Kürdistan sorunudur'
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Meclis Genel Kurulu'ndaki Torba Yasa teklifine dair görüşmelerde söz aldı. Baydemir, "Bu sorunun adı, Kürt ve Kürdistan sorunudur. Kürt ve Kürdistan sorununun çözümü siyasidir. Zemini Parlamento'dur, diyalogdur, ortak paydalarda buluşmaktır. Şiddet değildir" dedi.

Baydemir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyelerine kayyum atamanın önünü açacak olan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediyelere kayyum atanmasını sağlayan kanun tasarısının yasallaşması durumunda yeni fay hatları açacağını söyleyen Baydemir, yasayla DBP'li belediye başkanlarının tamamının görevden alınacağını belirterek şunları ifade etti:

“O zaman soruyorum size: egemenlik kayıtsız şartsız milletin midir? Bu yasa geçtikten sonra, ben açık ve net söylüyorum, Kürt coğrafyasında DBP'li tek bir belediye başkanı dışarıda kalmayacak, tamamı görevden alınacak. DBP'li neredeyse tek bir meclis üyesi kalmayacak. Hepsi içeri alınacak, hepsi görevden alınacak ve yerine kayyum atanacak.”

Genel Kurul'da salonunda yer alan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazısını gösteren Baydemir'in konuşması

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın