Dolar

43,7260

Euro

51,8235

Altın

6.880,94

Bist

14.339,30

Bolton’ın Türkiye’den isteği: YPG'ye kötü muamelede bulunmayın

İbrahim Kalın ile dün görüşme gerçekleştiren John Bolton, Türkiye’den terör örgütü YPG’ye kötü muamelede bulunmamasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-09 09:36:28

Bolton’ın Türkiye’den isteği: YPG'ye kötü muamelede bulunmayın

Türkiye'ye gelmeden önce YPG'yi kastederek yaptığı "Kürtleri koruyan bir anlaşma yapmadan Suriye'den çekilmeyeceğiz" açıklamasıyla tepki çeken John Bolton, dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la bir görüşme gerçekleştirdikten sonra Türkiye'den ayrıldı.

YPG'YE DOKUNMAYIN İSTEĞİ

Bolton, İbrahim Kalın'la yapığı görüşmede IŞİD'e karşı ABD'yle birlikte aynı kulvarda yer alan güçlere kötü muamele edilmemesini istedi. Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'de IŞİD'le mücadele adı altında YPG ile aynı safta yer alıyor ve silah desteği veriyor. ABD'li komutanlar da her fırsata YPG'lilerin toplantılarına katılıyorlardı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Libya Genelkurmay Başkan Vekili Al-Namroush'u kabul etti

Haber Ara