Dolar

32,2116

Euro

35,0874

Altın

2.471,34

Bist

10.158,63

'Bin aydan daha hayırlı' olan Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Ramazan ayının 27'nci gecesinde olduğu genel kabul görmüş olan ve Kur'an-ı Kerim'de 'bin aydan daha hayırlı' olduğu bildirilen Kadir Gecesi, yurdun dört bir yanında idrak ediliyor.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-06 09:36:58

'Bin aydan daha hayırlı' olan Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Kadir Gecesi'nin manevi atmosferiyle dolan vatandaşlar, camilere akın etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin etkilediği Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis ve Malatya gibi bölgelerde Kadir Gecesi dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Gaziantep'te camilere dolup taşan vatandaşlar, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde dualarını yaptılar. Özellikle Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi'nde düzenlenen etkinlikte cemaate ikramda bulunuldu.

Şanlıurfa'da, "Peygamberler şehri" olarak adlandırılan yerdeki camilere yoğun ilgi vardı. Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yapılan programlarda cemaat, dualarını ederek Kuran-ı Kerim okudu ve Mevlid-i Şerif dinledi.

Malatya'da da vatandaşlar, Battalgazi ilçesindeki Kernek Karagözlüler Camii'nde toplandılar. İl Müftüsü tarafından yapılan vaazın ardından dualar edilirken, camiye gelenlere çikolata ikram edildi.

Kilis'te ve diğer illerde de benzer şekilde programlar düzenlendi. Kadir Gecesi'nin manevi atmosferi, camilerde yapılan dualar ve okunan Kur'an-ı Kerim ile yaşandı.

Erzurum, Ardahan ve Tunceli gibi Doğu Anadolu illerinde de camilerde özel programlar gerçekleştirildi. İl Müftüleri tarafından yapılan vaazlarla başlayan programlar, cemaatin duaları ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye gibi Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu illerinde de camilerde programlar düzenlendi. İl Müftülerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde dualar edildi ve Kuran-ı Kerim okundu.

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de, Adapazarı, Düzce, Karabük ve Zonguldak gibi illerde de camilerde Kadir Gecesi dolayısıyla programlar düzenlendi. Vatandaşlar, camileri doldurarak dualarını ettikleri gibi, çeşitli ikramlardan da faydalandılar.

Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman gibi Anadolu'nun iç bölgelerinde de camilerde özel programlar yapıldı. İl Müftüleri ve diğer din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşen programlar, dualarla ve ibadetle geçti.

 
 
 
 

Haber Ara