Dolar

32,5653

Euro

34,9976

Altın

2.429,27

Bist

9.722,09

Beştepe'de kritik toplantı başladı

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına itirazlarıyla ilgili tartışmalar sürerken iki ülkeden heyetler bugün Türkiye’yi ziyaret ediyor. İki ülke heyetleri Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-05-25 14:51:50

Beştepe'de kritik toplantı başladı

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurularına ilişkin istişare toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, “İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyetimiz ile İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara'nın başkanlığındaki İsveç ve Finlandiya heyetleri arasında 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Ankara'da gerçekleştirilecektir” denmişti.

Görüşme sürerken İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'dan da açıklama geldi. Andersson, Türkiye'yle müzakerelerde bir dizi talebin ele alınacağını dile getirerek “Türkiye ile görüşmeler şu anda sürüyor. Bu görüşmelerin devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Haber Ara