$

Dolar

45,9132

Euro

53,5420

£

Sterlin

61,8456

Frank

58,6560

Gram Altın

6.689,7700

Bitcoin

3.375.070

$

Dolar

45,9132

Euro

53,5420

£

Sterlin

61,8456

Frank

58,6560

Gram Altın

6.689,7700

Bitcoin

3.375.070

Gündem

Beşiktaş Belediyesi soruşturmasında tutuklama! Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz tutuklandı

Aziz İhsan Aktaş'ın liderliğini yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik yürütülen rüşvet ve ihaleye fesat soruşturmasında, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

18.04.2025 - 20:49
tolgakara
Beşiktaş Belediyesi soruşturmasında tutuklama! Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz tutuklandı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve Aziz İhsan Aktaş'ın elebaşı olduğu öne sürülen suç örgütüne yönelik soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Soruşturma kapsamında, aralarında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz'ın da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre, suç örgütü, belediyelerdeki ihalelere müdahale etmek için üst düzey yöneticilere rüşvet teklifinde bulundu. Bu kapsamda örgütün, kamu kaynaklarının yönlendirilmesinde usulsüzlük ve çıkar sağlama amacı güttüğü öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma savcılığının talebi doğrultusunda mahkemeye çıkarılan 12 kişiden, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz ile birlikte 5 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklamaya gerek görülmeyen 7 kişi için ise yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla karakola imza verme şeklinde adli kontrol hükümleri uygulandı. Soruşturmanın derinleştirilerek devam edeceği öğrenildi.

Soruşturma dosyasında yer alan bulgular, örgütün özellikle belediyelerin üst düzey kadrolarıyla doğrudan temas kurarak, ihale süreçlerine etki etmeye çalıştığını ortaya koydu. Dosyada, belediye üzerinden yürüten ihalelerde çıkar amaçlı yönlendirmelerin yapıldığı bilgisine yer verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya konu olan rüşvet ve ihale yolsuzluğu iddialarını tüm yönleriyle araştırmak üzere genişletilmiş bir inceleme süreci başlattı. Yeni isimlerin dosyaya dahil edilip edilmeyeceği, önümüzdeki günlerde belli olacak.

AA

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın