Dolar

44,0216

Euro

51,1476

Altın

7.194,07

Bist

13.078,93

Beklenen İstanbul depreminde yıkım olacak yerler…

İstanbul için korkutan bir deprem uyarısı daha geldi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 6 büyüklüğündeki bir depremde yıkılacak yerleri tek tek açıkladı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2025-03-08 08:08:51

Beklenen İstanbul depreminde yıkım olacak yerler…

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy katıldığı bir yayında İstanbul'da yaşanacak bir depremler ilgili açıklamalarda bulundu. Üşümezsoy'a ilk olarak İstanbul'un zemini en güçlü bölgeleri soruldu. Üşümezsoy, "Aydos, Çamlıca ve Kadıköy'e doğru gelen kesimler sağlam. Maltepe ve Kartal'ın sırt kesimleri çok sağlamdır. Bostancı kıyısında zayıf yerler var. Yukarı bölgeleri sağlam. Bu yüzden herkes oralara gitti, yeşil alan kalmadı.

deprem

Üşümezsoy'a İstanbul'un zemini en kötü bölgeleri de soruldu. Üşümezsoy'un sözleri korkuttu. Üşümezsoy, "İstanbul'un zemininin en kötü olduğu bölge Bakırköy'den başlıyor. Marmara Denizi'nin İstanbul kıyısı bu formasyondan oluşuyor. Topkapı'dan daha ileriden Yenikapı'dan başlıyor, Zeytinburnu ve Ataköy'ü de kapsıyor. Çekmece'ye kadar kadar geliyor.

"Zemini kötü olan yerler" sorusuna ise Üşümezsoy şöyle yanıt verdi:

Şimdi yeni siteler yapıldı. Esenyurt'un kuzeyindeki Bahçeşehir, onun hemen yanında Sazlıbosna'ya kadarki kısım. Buralarda 6,0 büyüklüğünde bir deprem olursa, Silivri ve Kumburgaz'da bunları rahat rahat kaydırıyor. Üzerindeki bina aşağı doğru kayıyor. Şimdi bile orada heyelanlar kaymaya sebebiyet verdiği için binaların altı boşta kalıyor. Heyelan nedeniyle kaymasın diye fore kazı çakıyorlar. Böyle bir depremde bunlar aşağıya doğru kayar. O açıdan riskli.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'Dünyada 1 milyar çocuk yetim, öksüz ya da sosyal yetim'

Haber Ara