Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Bayram coşkusu camilerde taştı: Ayasofya'da adım atacak yer kalmadı

Türkiye'nin dört bir yanında bayram sabahı camilere akın edildi, duayla ve kucaklaşmayla coşku tavan yaptı.

7 Ay Önce Güncellendi

2025-06-06 10:42:24

Bayram coşkusu camilerde taştı: Ayasofya'da adım atacak yer kalmadı

Kurban Bayramı'nın ilk günü Türkiye genelinde büyük coşkuyla başladı. Sabahın erken saatlerinde camilere akın eden vatandaşlar, bayram namazı ve hutbenin ardından kucaklaşarak bayramlaştı. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay ve daha birçok şehirde camiler doldu taştı.

CAMİLER SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA DOLDU

Tüm yurtta bayram namazı coşkusuna yoğun katılım

Bayramın ilk günü Türkiye genelinde camiler sabahın ilk ışıklarıyla doldu. Vatandaşlar ellerinde seccadeleri, yanlarında çocukları ve gönüllerinde bayram neşesiyle camilere koştu. Özellikle Ankara, İstanbul, Mersin, Hatay, Zonguldak, Adana ve Bartın'da camilerde büyük bir yoğunluk yaşandı.

Başkent Ankara'da Kocatepe ve Hacı Bayram Veli camilerinde vatandaşlar avlulara kadar saf tuttu. Farklı ülkelerden Müslümanlar da geleneksel kıyafetleriyle bayram sevincine ortak oldu.

AYASOFYA VE SÜLEYMANİYE'DE ADIM ATACAK YER KALMADI

İstanbul'da tarihi camiler doldu taştı

İstanbul'un simgelerinden Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Fatih, Süleymaniye, Eyüpsultan ve Sultanahmet gibi büyük camilerde büyük bir coşku yaşandı. Ayasofya Camii'ne gelen yerli ve yabancı turistler uzun kuyruklar oluşturdu. Camide yer bulamayanlar, meydanda seccadeleri üzerinde saf tuttu.

Bayramın ruhunu hissedenler, namaz sonrası birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaştı. Şişli'den gelen Ali Mutlu, “Mutluyuz, huzurluyuz. Bu kalabalıkla neşemiz ikiye katlandı. Herkese iyi bayramlar.” dedi. Metin Karakaya ise, “Ayasofya'da bayram namazı kılmak nasip oldu. Rabbim herkese bu mutluluğu yaşatsın.” ifadelerini kullandı.

PROTOKOL DE CAMİLERDEYDİ

Valiler, bakanlar ve parti liderleri halkla birlikte saf tuttu

İstanbul Valisi Davut Gül, Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topcu ile birlikte Ayasofya'da namaz kıldı. Vali Gül, “Ayasofya fethin sembolüdür. Bu mübarek günde burada olmak çok anlamlı.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, namazını Fatih Camisi'nde eda etti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da aynı camide bayram namazını kıldı. Namaz sonrası cemaatle birlikte bayramlaştılar.

DUALARDA GAZZE UNUTULMADI

Hutbelerde birlik, temizlik ve kurban ibadetinin önemine vurgu yapıldı

Bayram hutbelerinde kurban kesiminde hayvanlara eziyet edilmemesi, çevre temizliği ve kurban etinin adil paylaşılması konularına dikkat çekildi. Bayramların birlik, beraberlik ve kırgınlıkların sona ermesi için fırsat olduğuna değinilen hutbelerde, Gazze için dualar da edildi.

ANADOLU'DA DA CAMİLER DOLDU

Adana'dan Zonguldak'a, Karabük'ten Mersin'e yürekler aynı safta buluştu

  • Sakarya: Gazi Süleyman Paşa Camisi'nde sabahın erken saatlerinde cemaat camiyi doldurdu.

  • Kocaeli: İzmit'te Pertev Mehmet Paşa, Fevziye ve Orhan camilerinde yoğun katılım gözlendi.

  • Bartın: Esentepe, Şadırvan ve Orta Camilerinde vatandaşlar birlik mesajları eşliğinde namaz kıldı.

  • Karabük: Yeşil Mahalle Yeşil Camisi'nde cemaat, hutbe sonrası duayla bayramı karşıladı.

  • Zonguldak: Uzun Mehmet Camisi'nde cemaat tekbirler eşliğinde namazını kıldı, halka oluşturup bayramlaştı.

  • Adana: Seyhan Nehri kıyısındaki Sabancı Merkez Camii'nde binlerce kişi sabah namazında saf tuttu.

  • Mersin: Muğdat Camisi, kentin dört bir yanından gelenleri ağırladı. Vali Atilla Toros da camide bayram namazını eda etti.

  • Hatay: Hacı Cuma Kahraman Camisi'nde namaz sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Vali Mustafa Masatlı vatandaşlarla bayramlaştı.

  • Osmaniye: Sabahın erken saatlerinde Bülbül Camisi'ne gelen halk, duanın ardından birbirine sarılarak bayram sevincini yaşadı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara