$

Dolar

46,4570

Euro

53,5069

£

Sterlin

61,8389

Frank

58,1665

Gram Altın

6.452,3200

Bitcoin

2.982.130

$

Dolar

46,4570

Euro

53,5069

£

Sterlin

61,8389

Frank

58,1665

Gram Altın

6.452,3200

Bitcoin

2.982.130

Gündem

Bayraktar duyurdu: İHA'lar için pilot ve mühendis aranıyor

Savaş uçaklarının pek çok görevini yerine getirebilecek büyüklükteki yerli insansız hava aracı İHA'ları üreten Baykar eleman arıyor.

07.12.2018 - 11:48
hatice
Bayraktar duyurdu: İHA'lar için pilot ve mühendis aranıyor
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Aranan elemanlar arasında Bayraktar TB2 İHA pilotu adayları ve ‘uçan balık' olarak adlandırılan Akıncı İHA'lar için mühendisler de var.

Eleman alımına ilişkin duyuruyu Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından duyurdu. Bayraktar "Bayraktar TB2& Akıncı takımı seni bekliyor. Uçan balık henüz evden uçmadan, ona elim değsin, bu çorbada tuzum olsun diyorsan elini çabuk tut" sözleriyle şirketin ihtiyaç duyduğu pilot, mühendis, teknisyen ve yazılım mühendisi listesini paylaştı.

AKINCI, 4.5 TON AĞIRLIĞINDA OLACAK VE 1.5 TON FAYDALI YÜK TAŞIYABİLECEK

Star'ın haberine göre, insansız hava aracı konusunda son yıllarda ciddi atılımlar yapan ve dünya standartlarını yakalayan Türkiye son olarak silahlı insansız hava aracı Akıncı ile insansız savaş uçağına giden yolda önemli bir adım atmıştı.

Şu anda kullanılan SİHA'ların bir üst modeli olarak tasarlanan Akıncı, 4.5 ton ağırlığında olacak ve 1.5 ton faydalı yük taşıyabilecek. Akıncı, halihazırda kullanılan ve üretilen SİHA'lardan daha fazla manevra kabiliyetine sahip olacak ve daha fazla havada kalabilecek. Akıncı, üzerinde SİHA'ların taşıdığından daha büyük 4 adet füze taşıyabilecek.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın