Balıkesir'de art arda iki deprem!
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 4,9 ve 4,3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre olumsuz bir durum yaşanmadı.

Oluşturma Tarihi: 2025-11-11 07:11:11

Güncelleme Tarihi: 2025-11-11 07:14:07

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde kısa aralıklarla meydana gelen 4,9 ve 4,3 büyüklüğündeki iki deprem bölgede hissedildi. AFAD ilk açıklamasında, depremlerin farklı derinliklerde kaydedildiğini ve şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmediğini aktardı. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI İLK BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yayımlanan verilere göre, saat 21.20'de merkez üssü Sındırgı olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının 9,64 kilometre derinlikte kaydedildiği bildirildi. Deprem çevre ilçelerde de hissedildi. AFAD verilerinin yayımlanmasının ardından bölgede bir süre hareketlilik yaşandı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Sındırgı'da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremle ilgili bilgi verdi. Ustaoğlu, an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını ifade etti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Ustaoğlu paylaşımında, ülkenin afetlerden korunması temennisinde bulundu.

GECE YARISI İKİNCİ SARSINTI KAYDEDİLDİ

AFAD'ın açıklamalarına göre bölgede ilk sarsıntının ardından saat 00.02'de yine merkez üssü Sındırgı olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu ikinci depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedildi. Art arda yaşanan iki depremin ardından bölgede incelemelerin devam ettiği, ilgili birimlerin sahada çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Yetkililer, vatandaşların resmi kaynaklardan yapılan bilgilendirmeleri takip etmelerini istedi. Depremlerin ardından herhangi bir yaralanma veya ağır hasar ihbarı yapılmadığı bildirildi.

aa