Dolar

32,1320

Euro

35,0322

Altın

2.524,30

Bist

10.643,58

Balayında zehirlenip ölen çiftin haberi | Mutlu ve Kader Akbaş davasında son durum

Balayı için gittikleri bir otel odasında zehirlenerek yaşamını yitiren Mutlu ve Kader Akbaş çiftinin davası gündemdeki yerini aldı. Çiftin bulunduğu otel işletmecisine 5 yıl 5 ay, otel müdürüne 4 yıl 4 ay hapis cezası verildi ve büro görevlisi beraat etti. İşte detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-14 16:14:29

Balayında zehirlenip ölen çiftin haberi | Mutlu ve Kader Akbaş davasında son durum

Balayı için gittikleri Kapadokya'daki otel odasında, zehirlenerek yaşamını yitiren Mutlu ve Kader Akbaş çiftinin ölümüne ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada karar netleşti.

Mutlu ve Kader Akbaş davasında son durum

Akbaş çiftinin odalarında ölü bulunmasıyla ilgili yargılanan otel işletmecisine 5 yıl 5 ay, otel müdürüne 4 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Yine olayda adı geçen büro görevlisi ise beraat etti.

Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, tutuklu sanık otel işletmecisi Emin A. ile tutuksuz sanıklar otel müdürü Tayfun U. ve ön büro görevlisi Ahmet K, müştekiler ve taraf avukatları katılım gösterdi.

Sanıkların savunması

Sanık Emin A. savunmasında, yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu belirtti. Oteli işletmek için kiraladığında binanın imar sorunu olduğunu bilmeden aldığını öne sürerek beraatini ve tahliyesini istedi. Öteki sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak, beraatlerini talep etti.

Baca temizliğinin ihmali 2 can aldı

Müşteki avukatı Mustafa Ateş, otel işletmelerinin konaklayan kişilerin huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli olduğunu belirterek, olayın gerçekleştiği gün lodos nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerinin olabileceği yönünde ilgili kurumlarca uyarı yapıldığını, 7 odalı otelin kalorifer kazanından kaynaklı sorun olduğunu ve baca temizliğinin ihmal edildiğini ifade etti. Ateş, ihmalin sonucunda ölümlerin meydana geldiğini savundu ve olayda olası kast koşullarının oluştuğunun görüldüğünü, sanıkların bu durumu göz önünde bulundurularak ceza verilmesini talep etti.

"Kasıt yok!"

Tutuklu sanık Emin A'nın avukatı İlknur Acar da soruşturmada, otelin yapım aşamasından kaynaklı sorunlar belirlendiğini, müvekkilinin ruhsatlı binayı kiralayarak işlettiğini, olayda olası kast olmadığını öne sürdü.

Tayfun U. ile Ahmet K'nin avukatı Melih İlbağı da müvekkillerinin otelde çalışan olduğunu, herhangi bir yetki ve kusurlarının bulunmadığını ileri sürerek, sanıkların beraatini istedi.

Balayında ölen çiftin mahkeme sonucu

Tüm savunmaların ardından mahkeme heyeti, "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan sanık Emin A'ya 5 yıl 5 ay, Tayfun U'ya 4 yıl 4 ay hapis cezası verdi, Ahmet K'nin beraatine hükmetti.

Haber Ara