Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bakanlıktan ''Jasmine'' bebekle ilgili yeni karar

Piyasaya sürdüğü 'Jasmine' isimli oyuncak bebeğin, Ticaret Bakanlığınca güvensiz tespit edilmesi üzerine gazetelere bedeli karşılığında iade ilanı veren firma, oyuncaklarının mevzuatta belirtilen temel gerekleri sağlamadığını duyurdu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-28 13:32:32

Bakanlıktan ''Jasmine'' bebekle ilgili yeni karar

Bugünkü gazetelerde, "Kamuoyuna duyurulur" başlığıyla "Jasmine" bebek ilanı yayımlandı. Çocuklar için üretilen ve e-ticaret siteleri ile oyuncak dükkanlarında satılan Jasmine bebeğin oyuncak cip içindeki görseli kullanılarak yapılan ilanda, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından denetim yapıldığı belirtildi.

Denetim sonucunda, Galtoys marka, Jasmine Glt-E101-A model ürünün, Oyuncak Güvenliği Yönetmeliği ile Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlaması Hakkında Yönetmelik kapsamında test ve muayenesi yapıldığı ve fitalatla (plastikleştirici) ilgili mevzuatta belirtilen temel gerekleri sağlamadığının tespit edildiği açıklandı.

İlanda firma adı ve iletişim bilgileri de verildi. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı tarafından güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzının yasaklandığı ve mevcut ürünlerin toplatılıp bertaraf edileceği belirtildi. Ürünü satın alan müşterilere ürünleri kullanmayı sonlandırmaları ve firmayla iletişime geçerek iade etmeleri çağrısı yapıldı.

Haber Ara