İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, trafik hız levhalarının yeniden düzenlenmesi ve sahipsiz hayvanlara yönelik yerel yönetimlerin sorumluluğu ana gündem maddeleri olarak ele alındı. Toplantıya 30 büyükşehir belediyesinin genel sekreterleri katıldı.
Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, toplantının kapsamlı bir şekilde gerçekleştiğini bildirdi. Toplantıda iki önemli konuya odaklanıldığını belirtti: Trafik hız levhalarının yeniden gözden geçirilmesi ve yeniden düzenlenmesi ile sahipsiz hayvanlara yönelik yerel yönetimlerin yasal ve vicdani sorumlulukları.
Trafik güvenliği konusunda yapılan değerlendirmelerde, vatandaşların can ve mal güvenliği için hız levhalarının standart hale getirilmesinin ve trafik uyarı levhalarının yeniden düzenlenmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Yerlikaya, bu adımın trafikte güvenliği artırmak amacıyla yapıldığını belirtti.
Toplantının bir diğer önemli başlığında ise sahipsiz hayvanlar konusu yer aldı. Sahipsiz hayvanların toplanması, hayvan barınaklarına yerleştirilmesi ve sağlıklı koşullarda bakımlarının sağlanmasının hem insani hem de hukuki bir sorumluluk olduğu ifade edildi. Yerlikaya, milletin güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir ihmale izin verilemeyeceğini belirterek, bu sürecin yasalar, medeniyet değerleri ve vicdan çerçevesinde, yerel yönetimlerle işbirliği içinde kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.
Toplantı, yerel yönetimlerin sorumluluklarını pekiştirmek ve kamu güvenliğini sağlamak amacıyla kritik adımların atılacağı bir platform olarak değerlendirildi.
Yorum Yap