Dolar

32,4395

Euro

34,7959

Altın

2.433,01

Bist

10.082,77

Bakan Tunç: Türkiye, Gazze şeridine en çok yardım gönderen birinci ülke olmuştur

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Türkiye, Gazze şeridine en çok yardım gönderen birinci ülke olmuştur. Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyada hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz. Filistinli kardeşlerimizin destekçisi olmayı sürdüreceğiz.' ifadelerini kullandı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-09 07:30:02

Bakan Tunç: Türkiye, Gazze şeridine en çok yardım gönderen birinci ülke olmuştur

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu vurguladı. İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de uluslararası hukuku ayaklar altına alarak savaş suçu işlediğini belirtti. İsrail'in sivillerin üzerine bombalar yağdırarak soykırım yaptığını, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 33 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 76 bine yakın Filistinlinin yaralandığını dile getirdi.

Tunç, uluslararası sistemin işgalci İsrail'in katliamlarına sessiz kaldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin masumların ve Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" ve "Daha adil bir dünya mümkün" sözleriyle tüm dünyanın kayıtsız kalmaması gerektiğini vurguladığını hatırlattı.

Gazze'de ateşkes önerileri ve insani yardım önergelerinin reddedilmesine rağmen Türkiye'nin Filistinli kardeşlerine yardım göndermek için mücadele ettiğini belirten Tunç, Türkiye'nin Gazze'ye en çok yardım gönderen birinci ülke olduğunu ifade etti. Türkiye'nin Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde dünyada hakkaniyeti savunmaya devam edeceğini ve Filistinli kardeşlerinin destekçisi olmayı sürdüreceğini belirtti. Türkiye'nin daima mazlumun ve mağdurun yanında yer alacağını, dünyada barışı, huzuru ve adaleti savunacağını söyledi.

 
 
 
 

Haber Ara