Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bakan Güler, Pakistan Milli Günü'nde konuştu: Biz iki kardeş ülkeyiz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 'Bizler, en zor zamanlarda birbirine destek vermiş, sevinçleri ve üzüntüleri paylaşmış ve ortak idealleri güçlü bir şekilde benimsemiş iki kardeş ülkeyiz.' dedi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-04-05 08:00:15

Bakan Güler, Pakistan Milli Günü'nde konuştu: Biz iki kardeş ülkeyiz

Pakistan Milli Günü, Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd'in ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansında gerçekleştirilen bir törenle kutlandı. Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir ile yerli ve yabancı misyon temsilcileri katıldı. Tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından iftar yemeği ile devam etti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, törende yaptığı konuşmada Pakistan'ın Milli Günü'nü kutlayarak, Pakistan halkına saygı ve selamlarını iletti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. Güler, Pakistan'ın bölgesel ve uluslararası arenadaki stratejik önemine vurgu yaparak, Pakistan'ın barış, istikrar ve güvenin inşasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Türkiye'nin Pakistan ile olan güçlü bağlarını vurgulayan Güler, iki ülkenin zor zamanlarda birbirlerine destek verdiğini ve gelecekte de bu işbirliğinin artarak devam edeceğine inandıklarını dile getirdi.

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da Pakistan'ın Türkiye'ye verdiği desteğe vurgu yaparak, Pakistan'ın Türkiye'nin zor zamanlarında yardım eli uzattığını ve bu kardeşliğin devam edeceğini belirtti.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, misafirleri ağırlamaktan onur duyduğunu ifade ederek, Pakistan'ın uluslararası alandaki yerini güçlendirmek için çaba sarf ettiklerini ve Türkiye ile olan kardeşlik bağlarını önemsediklerini dile getirdi.

Törenin sonunda Pakistan Milli Günü dolayısıyla pasta kesildi ve toplu fotoğraf çekimi yapılarak tören sona erdi.

Haber Ara