Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Bakan Bilgin'den ''asgari ücret'' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret görüşmelerine ilişkin konuştu. Bilgin, 'Salı günü asgari ücret görüşmesinde ortak bir uzlaşma sağlanacağına inanıyorum' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-18 12:19:10

Bakan Bilgin'den ''asgari ücret'' açıklaması

Vedat Bilgin, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaretinde konuştu.

 EYT konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, "Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Herhangi bir kaybı olmasın, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız. Bugünlerde yurtdışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışmamız var.

Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi. Bakan Nebati de bu konuda hazırlıkların yapıldığını aktardılar. Talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey ile çözdük.

Bizim aralık içinde bitirip inşallah teknik çalışmaları bitirdikten sonra Meclis'te arkadaşlarımızla ve yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmalar EYT ile ilgili tamamlanmak üzere." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret için Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısının salı günü gerçekleştirileceğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "İşverenlerimizin ve işletmelerimizin ödeyebileceği bir ücret seviyesi olması. İşletme olmazsa, işveren olmazsa işçi olmaz. İşçimize rahat nefes aldıracak, tahribatı onaracak bir asgari ücret seviyesinin de bu uzlaşmada belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

cem söyler
işçiyi çalıştırmayı biliyor patronlar pazarları dahi çaliştırılıyor işçiler ama iş kıdem tazminatına gelince yan çiziliyor hep paran yoksa kendin çalış niye işçiyi mağdur ediyorsunuz adamın emeklisi gelmiş varı yoğu bir tek kıdem tazminatı var zaten onlar borcunu harcını ödeyecek zaten herkez borçlu gırtlağa kadar borçlu işçiler zaten verin şu adamların tazminatınıda uğraştırmayın mağdur etmeyin işçilerimizi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara