Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Bakan Akar ile TSK komuta kademesi İran sınırında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile İran sınır hattında incelemelerde bulunuyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-04 12:14:00

Bakan Akar ile TSK komuta kademesi İran sınırında

Milli Savunma Bakanı Hulusi, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Van'a geldi.

Van Ferit Melen Havalimanı'nda Vali Mehmet Emin Bilmez ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve komutanlar, sınır birliklerinde inceleme ve denetlemelerde bulunuyor.

Bakan Akar'ın 6. Hudut Tugay Komutanlığı'ndaki "sancak tevdi töreni"ne de katılacağı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde kaç ordu var?

Kuvvet Komutanlıkları

Türk Kara Kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük kuvvetidir. Bünyesinde 4 Ordu, 14 Kolordu, 8 Mekanize Tümen, 11 Zırhlı Tugay, 23 Mekanize Piyade Tugayı, 15 Motorize Piyade Tugayı, 8 Komando Tugayı, 4 İnsani Yardım Tugayı, 5 Topçu Tugayı bulunur.

Türk Silahlı Kuvvetleri nereye bağlı?

“Genelkurmay ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Milli Savunma Bakanına bağlıdır. Başkan gerekli gördüğünde Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve astlarından doğrudan bilgi alabilir ve onlara doğrudan emir verebilir.

Türkiyede kaç tane general var 2021?

Halen 240 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla 266 olacaktır.

Hava Kuvvetleri Sözleşmeli er alımı ne zaman 2021?

Millî Savunma Bakanlığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Sözleşmeli Er Temini faaliyeti 01 - 18 Kasım 2021 tarihleri arasında MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA yerleşkesinde yapılacak. Adaylar Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeler ile birlikte sınav merkezinde hazır bulunacaklar.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara