Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Bahçeli: Türkiye'yi ele geçirme planı 15 Temmuz'da darmadağın edildi

Devlet Bahçeli, 15 Temmuz'un işgal ve ihanete karşı milletin kıyamı olduğunu belirterek, FETÖ'nün hain girişiminin dokuz yıl önce Türk milleti tarafından yırtılıp atıldığını vurguladı.

5 Ay Önce Güncellendi

2025-07-15 09:36:18

Bahçeli: Türkiye'yi ele geçirme planı 15 Temmuz'da darmadağın edildi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 9'uncu yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli'nin açıklaması MHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Bahçeli, 15 Temmuz'u “milli diriliş destanı” olarak niteleyerek, “İşgal ve ihanete karşı milletin kıyamıdır” ifadelerini kullandı. Türk milletinin darbe girişimine karşı onurlu bir duruş sergilediğini vurgulayan Bahçeli, "Dokuz yıl önce haçlı emellerine hizmet ve refakat eden FETÖ ve iş birlikçi çevrelerin vatanımızı ele geçirme projesi yırtılıp atılmıştır" dedi.

Bahçeli açıklamasında, "Bu uğurda 252 vatan evladı şehit düşmüş, binlerce vatan evladı gazi olmuştur. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimizi ve muazzez milletimizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin birliğine kast etmeye yeltenen herkesin ağır bir tarihi ve hukuki bedel ödeyeceğini belirtti. Açıklamasını “Devlet-i ebed müddet, millet-i ebed müddet sonsuza kadar müdafaa edilecektir” sözleriyle tamamladı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara