Gülçin Santırcıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sektördeki tekelleşmenin varlığını vurguladı. "Ayşe Barım dışında bir menajerle çalışmak kafadan ikinci lig oyuncusu olmakla eşdeğer," şeklinde bir ifadede bulundu. Santırcıoğlu, sektördeki iş fırsatlarının da çoğunlukla Barım'ın menajerliğindeki isimlere yöneldiğine dikkat çekti. Ayrıca, "Aslında bir açıdan da oradan seken iş olmadan, payınıza iş düşmez" diyerek, Barım'ın menajerlik gücünün oyuncular için ne kadar belirleyici olduğunu vurguladı.
SEKTÖRDE MOBBİNGİ AÇIKLADI
Santırcıoğlu, sektördeki oyunculara yönelik eleştirilerini sürdürerek, menajerlerin oyuncular üzerindeki etkisine değindi. Kendi deneyimlerinden örnekler veren Santırcıoğlu, 14 yıl boyunca çalıştığı bir menajerden bile mobbing gördüğünü belirtti. "Kendi halinde bir menajer havasında olan ve 14 yıl çalıştığım hemcinsimden bile gördüğüm mobbingi kendime ancak son yıllarda itiraf edebildim," diyerek, sektördeki zorlukları gözler önüne serdi.
AYŞE BARIM VE GÜÇLÜ MENAJERLİK DÜZENİ
Son yıllarda Barım'ın menajerliğini yaptığı birçok ünlü isim, sektördeki önemli projelerde yer aldı. Serenay Sarıkaya, Merve Dizdar, Ezgi Mola, İbrahim Selim, Şükrü Özyıldız gibi birçok tanınmış oyuncu, Ayşe Barım ile çalışma fırsatını yakaladı. Bu durum, Barım'ın sektördeki egemenliğini ve oyuncular üzerindeki etkisini güçlendiriyor. Bir ödül töreninde Serenay Sarıkaya'nın, "Yine ben, yine ben, yine ben" şeklindeki açıklaması ise, Barım'ın oyuncuları arasındaki hakimiyetin bir yansıması olarak yorumlandı.
SEKTÖRDEKİ TEKELİN ARDINDAN
Gülçin Santırcıoğlu'nun açıklamaları, dizi sektöründeki oyuncuların menajerler aracılığıyla nasıl yönlendirildiklerini ve rekabetin ne kadar zorlu hale geldiğini gözler önüne seriyor. "Kimse tek başına kral olmaz, elbet teba lazım," diyerek, sektördeki güçlü menajerlerin etkisinin önemini vurguladı.
Yeniasır
Yorum Yap