Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Atama bekleyen memur adaylarına kötü haber: Emekli olanlar hariç...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında kamuya personel alımı konusuna da değinen Bakan Şimşek: 'Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz' ifadelerini kullandı. İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşmasından satır başları...

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-17 16:54:56

Atama bekleyen memur adaylarına kötü haber: Emekli olanlar hariç...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında kamuya personel alımı konusuna da değinen Bakan Şimşek: "Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz" ifadelerini kullandı. İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşmasından satır başları...

"Emekli olanlar harici personel alımına izin vermiyoruz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek kamuya personel alımı noktasında şu ifadeleri kullandı: "Milletimiz bu geçiş döneminde bir fedakarlık yapıyor. Kamu da bunu yapacak. Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Vergileri artırmayacağız"

Enflasyonist yeni vergi getirilmeyeceğini, katma değer vergisi genel oranını, kurumlar vergisini ve gelir vergisini artırmayacaklarını vurgulayan Şimşek, "Bu konuda çok netiz. Ama istisnaları, muafiyetleri, indirim oranlarını gözden geçireceğiz." ifadelerini kullandı. Şimşek, maliye politikasıyla enflasyonun düşüşü için ne gerekiyorsa yapacaklarını aktardı.

Şimşek, muhalefetin ekonomi programına ilişkin eleştirilerine de yanıt vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Program nerede diyenler, bir zahmet programı okusunlar. Önerileri varsa getirsinler. Muhalefetin sıkıntısı bu. Hiçbiri katkı vermiyor. OVP'de sıkı para, maliye ve gelirler politikası ile yapısal dönüşüm var. Dijital ve yeşil dönüşüm var. Yatırım ortamını iyileştirecek yüzlerce eylem var. Programımızın temeli sağlamdır. Temel siyasi istikrardır. Cumhurbaşkanımız programı sahiplenmiştir."

Kredi politikasına yönelik de değerlendirmede bulunan Şimşek, "Kaynakları tüketime değil, üretken alanlara, yatırıma, istihdama ve ihracata yönlendireceğiz. Bunu kredi politikasıyla yapacağız. Müdahaleci olacağız. Biz kredi politikasında kaynağın tüketime değil, arz yönlü üretime gitmesini sağlayacağız. Bunun için ilave tedbirler gerekiyorsa alacağız." dedi.

Haber Ara