Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Antalya'da okullar tatil mi? Hangi ilçelerde okul tatil?

Şiddetli yağışlara teslim olan Antalya halkı çocuklarını okula gönderme konusunda tereddüt yaşadı. Akıllara 'Antalya'da okullar tatil mi?' sorusu geldi. Peki ama yağışlarla birlikte hangi ilçelerde okul tatil? İşte son dakika Antalya yağış detayları...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-13 13:04:26

Antalya'da okullar tatil mi? Hangi ilçelerde okul tatil?

Antalya genelinde yağışların hakim olması ve giderek şiddetlenmesi, halkı endişelendirdi. Valilikten şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağına ilişkin açıklamalar yapıldı. Peki ama okullar, devlet daireleri bugün tatil mi?

Antalya Valiliği yağış uyarısı

Antalya Valiliği yağışlar başlamadan önce resmi internet sitesi üzerinden;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinden (12.02.2024 Pazartesi) itibaren merkez ilçelerinde (Konyaaltı, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Aksu, Kemer) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), batı ilçeleri (Kumluca, Finike, Demre, Kaş) ile gece saatlerinden sonra Serik'te kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. (13.02.2024) Salı günü gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlar sebebi ile ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." açıklamasını yaptı.

Antalya'da okullar tatil mi?

Söz konusu yağışlar için turuncu kod verildi. Edinilen son bilgilere göre yağışların şiddetinin arttığı ve akıntıdan etkilenen araçların sürüklendiği belirtiliyor. Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerinde okullar tatil edildi. Diğer ilçelerde de şiddetli yağış olduğu biliniyor fakat valilik veya belediyelerden bu bölgeler için resmi bir tatil açıklaması gelmedi.

Haber Ara