$

Dolar

47,3794

Euro

53,9466

£

Sterlin

63,2658

Frank

57,9281

Gram Altın

6.168,0600

Bitcoin

3.039.338

$

Dolar

47,3794

Euro

53,9466

£

Sterlin

63,2658

Frank

57,9281

Gram Altın

6.168,0600

Bitcoin

3.039.338

Gündem

Ankara'dan Kırım'daki gözaltılara tepki

Ankara, Kırım Tatar Milli Meclis Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal gözaltına alınmasını tepki gösterdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, 'Nariman Celal ve onunla birlikte tutuklanan 4 Kırım Tatarının bir an önce evlerine ve ailelerine kavuşmalarını diliyoruz' sözleri kullanıldı.

05.09.2021 - 07:02
hursitakyil
Ankara'dan Kırım'daki gözaltılara tepki
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Kırım Tatar Milli Meclis Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal gözaltına alındı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç konuyla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç'in açıklamasında, Kırım'daki evine düzenlenen baskın sonrası gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere götürülen Celal'den henüz haber alınamadığı belirtildi.

Açıklamada, "Nariman Celal ve onunla birlikte tutuklanan 4 Kırım Tatarının bir an önce evlerine ve ailelerine kavuşmalarını diliyoruz" sözleri kullanıldı.

narimancelalkapakresmi1

Bu arada Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'da 50'den fazla kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ukrayna vatandaşlarına yapılan kitle baskısının Kırım Platformu'na karşı intikam amaçlı olduğunu söyledi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın