Dolar

32,2329

Euro

34,9539

Altın

2.408,76

Bist

10.400,48

Ankara'daki tren faciasında kritik gelişme

Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına yönelik soruşturma bürokratları da kapsayacak şekilde genişletildi. Öte yandan, Gar Müdür Yardımcısının da aralarından olduğu 3 kişi şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-20 13:28:55

Ankara'daki tren faciasında kritik gelişme

Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına yönelik soruşturma bürokratları da kapsayacak şekilde genişletildi. Bürokratlara "görevi ihmal" incelemesi başlatıldı. Öte yandan, Gar Müdür Yardımcısının da aralarından olduğu 3 kişi şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ihmal iddialarıyla ilgili bürokratları da soruşturmaya dahil etti. Bürokratlarla ilgili ihmal suçunun tespit edilmesi durumuda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan soruşturma izni istenecek.

FETÖ BAĞLANTISI ARAŞTIRILACAK

Ayrıca FETÖ üyeliği şüpheleri de araştırılıyor. Herhangi bir örgüt bağlantısının tespit edilmesi halinde doğrudan gözaltı tedbirinin uygulanması gündeme gelecek.

NE OLMUŞTU?

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu'nda yol kontrolü yapan kılavuz tren ile kafa kafaya girmişti. Kazada, 3 makinist ve 6 yolcu olmak üzere toplam 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 47 kişi de yaralanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Haber Ara