Dolar

42,6945

Euro

50,1592

Altın

5.898,49

Bist

11.311,31

Ankara'da Aydıncık Cemevi törenle açıldı

Altındağ Belediyesince yapımı tamamlanan Aydıncık Cemevi, düzenlenen törenle açıldı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2022-10-07 17:09:52

Ankara'da Aydıncık Cemevi törenle açıldı

Aydıncık Mahallesi'ndeki törene, Ankara Valisi Vasip Şahin, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Aydıncık Cemevi Derneği Başkanı Elvan Bakır'ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, Alevi dedeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şahin, açılışta, cemevi için yaklaşık 3,5 milyon lira harcama yapıldığını söyledi.

Cemevinin güzel insanları yetiştirmeye vesile olacağını belirten Şahin, "İnşallah burada, cemlerde sizlerin bir araya gelmesiyle bir bereket hasıl olur." dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, kullanılamaz durumdaki cemevini yeniden inşa etmede yardımcı olan herkese teşekkür etti.

New folder (18)_AA-29095588

Belediye meclisinde alınan kararla Aydıncık Mahallesi'nin kırsal mahalle statüsü kazandığını bildiren Balcı, "Aldığımız kararı Büyükşehir Belediyesi meclisine göndereceğiz. Mahallemize hayırlı olsun. Burada açtığımız cemevi güzel işlere vesile olsun." ifadelerini kullandı.

Aydıncık Cemevi Derneği Başkanı Elvan Bakır ise cemevinin açılışında emeği geçen tüm devlet yetkililerine teşekkür etti. AA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

14 daireli binanın zeminindeki çökme korkuttu

Haber Ara