$

Dolar

46,8588

Euro

53,4695

£

Sterlin

62,6724

Frank

57,8861

Gram Altın

6.072,3200

Bitcoin

2.893.157

$

Dolar

46,8588

Euro

53,4695

£

Sterlin

62,6724

Frank

57,8861

Gram Altın

6.072,3200

Bitcoin

2.893.157

Gündem

Altun'dan Reuters'ın ''Türkiye'' ilanına tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'in Türkiye ofisi için yayınladığı iş ilanına tepki gösterdi.

25.12.2022 - 08:31
duyguyildirim
Altun'dan Reuters'ın ''Türkiye'' ilanına tepki
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere menşeli haber ajansı Reuters'ın iş ilanına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Reuters'ın "gerçeklerden uzaklaşmış göründüğünü" söyleyen Altun, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde Türkiye'de ne olduğuna dair taraflı bir bakış açısı benimsemiş görünüyor. Reuters'in ilanındaki ifadeler sadece bir propaganda broşüründe kulağa mantıklı gelebilirdi. Ama buna asla gazetecilik denmez. Bir medya kuruluşu, ne olup bittiğine dair önyargılarını haberin ana hattı olarak kullanmadan önce, sahadaki gazetecilerine gerçekleri sormalıdır. Reuters, bu ilandaki cümleleri, bağlı olduğunu iddia ettiği 'bağımsızlık, dürüstlük, tarafsızlık ve güvenilirlik' şeklindeki gazetecilik ilkeleriyle karşılaştırsa iyi olur." ifadelerini kullandı.

Yayınlanan ilanda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin değerlendirmelere yer veren Reuters, 'Türk Lirası'nın darbeler aldığını ve bu konuda derinlemesine kurumsal hikayeler yazabilecek bir editöre ihtiyacı olduklarını' kaydetmişti.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın