Dolar

32,3579

Euro

34,7335

Altın

2.408,72

Bist

10.045,74

Alpogan Sabri Erdoğan kimdir? Yeni BİST Genel Müdürü kim olacak?

Alpogan Sabri Erdoğan kimdir? Borsa İstanbul (BİST) Genel Müdürü Hakan Atilla'nın görevinden istifa ettiği açıklandı. Hakan Atilla'nın istifası ile BİST Genel Müdürlüğü koltuğuna kimin oturacağı merak edilir oldu. BİST Genel Müdür yardımcısı Alpogan Sabri Erdoğan kimdir? Hakan Atilla'nın yerine Borsa İstanbul'a (BİST) kim atanacak? Alpogan Sabri Erdoğan nereli kaç yaşında? BİST üst yöneticilerinden Arif Tuncay Ersöz kimdir? Dr. Korkmaz Enes Ergun kimdir? Mehmet Gönen kimdir? Necdet Kardan kimdir?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-08 13:09:10

Alpogan Sabri Erdoğan kimdir? Yeni BİST Genel Müdürü kim olacak?

Alpogan Sabri Erdoğan kimdir? Borsa İstanbul (BİST) Genel Müdürü Hakan Atilla'nın görevinden istifa ettiği açıklandı. Hakan Atilla'nın istifası ile BİST Genel Müdürlüğü koltuğuna kimin oturacağı merak edilir oldu. BİST Genel Müdür yardımcısı Alpogan Sabri Erdoğan kimdir? Hakan Atilla'nın yerine Borsa İstanbul'a (BİST) kim atanacak? Alpogan Sabri Erdoğan nereli kaç yaşında? BİST üst yöneticilerinden Arif Tuncay Ersöz kimdir? Dr. Korkmaz Enes Ergun kimdir? Mehmet Gönen kimdir? Necdet Kardan kimdir?

BİST Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti

2019'un ekim ayında eski BİST Genel Müdürlüğü'ne atanan Hakan Atilla'nın istifa ettiği açıklandı. Hakan Atilla'nın istifasından sonra BİST Genel Müdürlüğü'ne getirilicek isim merak edilmeye başlandı. Hakan Atilla'nın yerine kim gelecek? BİST Genel Müdürü kim oalcak. 

Alpogan Sabri Erdoğan kimdir?

1974 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Çeşitli banka hazinelerinde 7 yıl, portföy yönetim şirketleri ve yatırım kuruluşlarında 14 yıl olmak üzere toplam 21 yıl finansal hizmetler sektörü tecrübesi bulunmaktadır. Halen Borsa İstanbul'da Ürün Geliştirme Ana İş Grubu'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

Arif Tuncay kimdir?

1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Arif Tuncay ERSÖZ 1992 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Teftiş Kurulu Başkanlığında denetçi yardımcısı olarak çalışmaya başlamış olup, 1994 yılında denetçi unvanını almış, 1997 yılında itibaren başdenetçi olarak görev yapmıştır. 2016 yılında Denetim ve Gözetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Arif Tuncay ERSÖZ, Denetim ve Gözetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Dr. Korkmaz Enes Ergun kimdir?

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde 1997 yılında tamamlayan Ergun, aynı yıl Borsa İstanbul'da çalışma hayatına başladı. Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında tamamladı. 24 yıllık Borsa ve Sermaye Piyasaları tecrübesine sahip olan Ergun, çok sayıda şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetti. Ergun, halen Kotasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Mehmet Gönen kimdir?

1971 yılında İstanbul'da doğan Mehmet GÖNEN, 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ardından University of Michigan Ann Arbor'da İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Çalışma hayatına 1995 yılında Cargill Cenevre'de başlayan GÖNEN, sonrasında Goldman Sachs Londra, Standardbank Londra ve StandardYatırım Türkiye, BCP MillenniumBank Türkiye ve Merrill Lynch Türkiye'de üst düzey yöneticilik yaptı. Sonrasında Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş Genel Müdürü olarak görev yapan GÖNEN, 1 Mart 2018 tarihinden beri Borsa İstanbul A.Ş Pazarlama ve İş Geliştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

Necdet Kardan kimdir?

Lisans eğitimini Augsburg Bilgisayar Mühendisliği/Görsel İletişim Tasarım Bölümü'nde yapmıştır. Yüksek lisansını Donau Üniversitesi'nde New Media Management Bölümü'nde IT Asset&Inventory Management üzerine tamamlamıştır. Münih'te çeşitli şirketlerde BT sistem operatörü olarak çalıştıktan sonra Münih-Siemens Business Services Competence Center biriminde yazılım mühendisi olarak başlamıştır. 2011 yılına kadar Siemens IT Solutions and Services'te yazılım mühendisi ve proje yöneticisi olarak çalışmıştır. 2011 yılında Türkiye Petrolleri TPPD A.Ş. şirketinde Bilgi İşlem Müdürü olarak başlamıştır. 2012-2015 yılları arasında Çalık Holding'de Bilgi Teknolojileri Müdürü olarak çalışma hayatına devam etmiştir. TMSF yönetimindeki Bank Asya'da 10/2015-06/2016 tarihleri arasında BT Altyapı ve Operasyon Direktörü olarak görev almıştır. 06/2016 tarihinde başladığı Enerji Bakanlığı bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarının bilgi işlem birimlerinin koordinasyonundan sorumlu Daire Başkanı görevini 10/2018 tarihine kadar sürdürmüştür. Bu süre içerisinde Botaş Int. ve Eltemtek Yönetim Kurulunda bulunmuştur. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Bakan Danışmanı ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olan Necdet Kardan, halen Borsa İstanbul'da Bilgi Teknolojileri Ana İş Grubu'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

Dr. Şenol Duman kimdir?

Lisans Öğrenimini 1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde; Yüksek Lisans Öğrenimini Carnegie Mellon Üniversitesi Kamu Yönetimi alanında; Doktora Öğrenimini ise Pittsburgh Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler alanında tamamlamıştır. İş hayatına akademik alanda başlayan Şenol Duman, 1993 yılında Kırıkkale Üniversitesinde Araştırma Görevlisi, 1998-2003 yılları arasında Pittsburgh Üniversitesinde Veri Proje Yöneticiliği, 2003-2004 yılları arasında Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcılığı yapmıştır. 2004 yılında uydu sektöründe Eurasiasat S.A.M.'de Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, aynı zamanda, Türksat A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2008-2011 yılları arasında Aeroturq A.Ş. Genel Koordinatör ve Kurucu Ortaklığı yapmıştır. 2013 yılında İTO Meclis Üyesi olmuş ve TOBB'da İTO'yu Genel Kurul Yedek Üyesi olarak temsil etmiştir. 2011-2014 yılları arasında SM5 AŞ'de Kurucu Ortaklık ve Genel Müdürlük, Nisan 2015 sonrası D8 Fertilizer Association'da Genel Koordinatörlük ve TGİF'te, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği, ETİS Lojistik ve Raintrade Petrokimya AŞ'de Yönetim Kuruluğu Üyeliği yapmıştır. Aynı süreler içerisinde Gaziantep Üniversitesi'nde Uluslararası Pazarlama ve Kamu Yönetimi alanlarında ders vermiştir. Son olarak GÜBRETAŞ AŞ'de Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ayrılarak, Borsa İstanbul ailesine katılmıştır. Halen Borsa İstanbul'da İnsan Kaynakları Ana İş Grubu'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

1974 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Çeşitli banka hazinelerinde 7 yıl, portföy yönetim şirketleri ve yatırım kuruluşlarında 14 yıl olmak üzere toplam 21 yıl finansal hizmetler sektörü tecrübesi bulunmaktadır. Halen Borsa İstanbul'da Ürün Geliştirme Ana İş Grubu'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır. 

Haber Ara