Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Alo 184 Korona Danışma Hattı hizmet vermeye başladı

Sağlık Bakanlığı, “Alo 184” üzerinden Korona Danışma Hattı hizmeti verecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-15 09:55:46

Alo 184 Korona Danışma Hattı hizmet vermeye başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın daha önce duyurduğu, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM-184) Korona Danışma Hattı hizmet vermeye başladı.

BİLGİLENDİRME İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Sağlık sisteminde, yaşanan sorunların yerinde ve eş zamanlı tespiti, sorunun çözümünde etkin olacak mekanizmaların hızla harekete geçirilmesi amacıyla kurulan SABİM, bundan sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili bilgilendirmede bulunacak.

Uzman hekimlerin de görev alacağı rehberlik hizmetiyle bazı ön hizmetlerin geniş kitleye verilmesi amaçlanıyor.

HAT DÖNÜŞTÜRÜLDÜ VE YENİDEN KURULDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yaptığı toplantının ardından şunları kaydetmişti:

Vatandaşımızın herhangi bir hastalık bulgusu olduğunda kolay arayabileceği 'Alo 184 Sabim Danışma Hattı'nı da korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz. Bunu Sabim Korona Danışma Hattı şeklinde kurmaya başladık. Bununla ilgili Bilim Kurulundan hocalarımız algoritmayı geliştirmiş oldular. Bu süreçte arandığında ateş ve öksürük bulgusunun olup olmadığı, yaş durumu, nefes darlığı gibi şikayetlerle geliştirilen bir algoritma var. Dolayısıyla vatandaşımız herhangi en ufak bir tereddüt anında 'Acaba korona virüs enfeksiyonu taşıyor muyum veya bu enfeksiyon koronavirüs mü' diye kaygılandığı dönemde hemen sağlık kuruluşlarına başvurmamalı. Bu dönemde bu başvurunun, enfeksiyonun yayılma durumunu da oluşturacağını bilelim."

 

 

Haber Ara