Dolar

32,4072

Euro

34,8143

Altın

2.401,98

Bist

10.208,65

Almanya'dan bazı ülkelere uçuş yasağı | Türkiye'den Almanya'ya uçuş yasaklandı mı?

Türkiye'den Almanya'ya uçuşlar yasaklandı mı? Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle tüm dünya kaosu yaşıyor. Dünya genelinde milyonlarca kişi virüse yakalandı çok sayıda kişi de hayatını kaybetti. Durum böyle olunca pandeminin etkisini en aza indirmek isteyen ülkeler kısmi ya da tam kapanma yoluna gitti. Almanya da pandemi kapsamında bir çok önlem aldı. Almanya bazı ülkelere uçuşu durdurdu. Almanya'ya uçak seferleri var mı? Almanya'ya Türkiye'den uçuş yasak mı?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-03 12:32:37

Almanya'dan bazı ülkelere uçuş yasağı | Türkiye'den Almanya'ya uçuş yasaklandı mı?

Türkiye'den Almanya'ya uçuşlar yasaklandı mı? Çin'de başlayan kabus tüm dünyayı ele geçirdi. İnsanlar evlerine hapsoldu ülkeler kapılarını kapattı.

Dünya genelinde milyonlarca kişi virüse yakalandı çok sayıda kişi de hayatını kaybetti. Durum böyle olunca pandeminin etkisini en aza indirmek isteyen ülkeler kısmi ya da tam kapanma yoluna gitti. Almanya da pandemi kapsamında bir çok önlem aldı. Almanya bazı ülkelere uçuşu durdurdu. Almanya'ya uçak seferleri var mı? Almanya'ya Türkiye'den uçuş yasak mı? Almanya'da korona bilançosu.

TÜRKİYE'DEN ALMANYA'YA UÇUŞLAR YASAK MI?

Almanya milyonlarca Türkün ikamet ettiği bir ülke. Drum öyle olunca bazı vatandaşlarımızın bir ayağı Türkiye'de bir ayağı da Almanya'da oluyor. Pandemi nedeniyle Almanya'da bazı kısıtlamalara gidildi. Binlerce kişi "Türkiye'den Almanya'ya uçuşlar yasaklandı mı?" sorusun yanıtını arıyor. Türkiye'den Almanya'ya uçuş yasağı bulunmuyor. 

ALMANYA'YA UÇAK SEFERLERİ VAR MI?

Almanya'da Federal İçişleri Bakanlığı, mutasyona uğramış Koronavirüs'ün daha hızlı bulaşan ve daha ölümcül türünün ülkede yayılmasını engellemek için tedbirleri sıkılaştırdı. Türkiye'den Almanya'ya uçuş yasağı bulunmuyor. 

ALMANYA'DAN MUTANT VİRÜS KARARI

Yeni tedbirler kapsamında mutant virüsün görüldüğü İngiltere, İrlanda, Portekiz, Brezilya ve Güney Afrika'dan ülkeye girişler, 17 Şubat'a kadar durduruldu.

MERKEL: SABIRLI OLMALIYIZ

Şansölye Merkel koroanvirüsün ülkelerindeki durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Merkel ülke genelinde vakaların azalmakta olduğuna işaret ederek, “Uzun zamandır yakalayamadığımız performansı yakaladık. Ancak bu, virüsün kontrolünü yeniden kazandığımız anlamına gelmiyor” dedi.

TEDBİRLER GEVŞETİLMECEK

Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi yönünde umut vermeyen Merkel, “Bir süre daha sabırlı olmalıyız” diye konuştu. Virüse karşı üretilen her aşıyı olumlu bulduğunu vurgulayan Merkel, bir aşının AB'de kullanılabilmesi için Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onayının şart olduğunu belirterek aşı geliştirenlerin gerekli verileri EMA ile paylaşmaları gerektiğini ifade etti. Ülkede halihazırda uygulanan aşı stratejisini de savunan Merkel, “Katı bir aşı programımız olamaz. Yaz sonunda herkese aşı imkânı sağlamak istiyoruz” ifadesini kullandı.

ALMANYA'DA KOROANVİRÜS BİLANÇOSU

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 6 bin 114 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, toplam vaka sayısı 2 milyon 228 bin 85 oldu.

ALMANYA'DA KAÇ KİŞİ KOROANVİRÜSTEN ÖLDÜ?

Son 24 saatte 861 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 57 bin 981'e çıktı.

Haber Ara