Dolar

32,5237

Euro

34,9174

Altın

2.431,38

Bist

9.915,62

Almanya çocukları neden istiyor? 'İhtimaller korkunç'

Almanya'nın 1500 mülteci çocuğu kabul edeceğini açıklamasının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Yaşar, 'Çocukların başına gelebileceklerle ilgili bilgi sahibi olamıyoruz ve ihtimaller daha korkunç hale geliyor' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-10 17:41:58

Almanya çocukları neden istiyor? 'İhtimaller korkunç'

Almanya'nın vermiş olduğu kararla 1500 mülteci çocuğu ülkelerine kabul edeceklerini açıkladı. Berlin hükümetinin bu kararı almasının arkasındaki esas sebebi ve sonuçlarını AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, A Haber'de değerlendirdi. Yaşar, Almanya'nın bu kararı almasının suç teşkil ettiğini belirterek bir an önce bu karardan vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yaşar şunları kaydetti:

"ALMANYA'DA 9 BİN ÇOCUĞUN KAYBOLDUĞU RAPOR EDİLDİ"

"Çocuklar için yapacağımız şeyler merhametimize kalmış durumlar değildir. Onların bunu talep etme hakları, devletlerin de bu yükümlülüğü yerine getirme mecburiyetleri vardır. Yerine getirmedikleri takdirde suç işleyeceklerdir. Çocukların başına gelebilecek ihtimal ve senaryolar oldukça kötüdür. Alman polis örgütü Almanya nezdinde 2015- 2016 yıllarında 9 bin çocuğun kaybolduğunu rapor ediyor.

"ÇOCUKLARIN BAŞINA GELEBİLECEKLERLE İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ OLAMIYORUZ"

Dolayısıyla Almanya'nın bu konuda iyi bir karnesi yoktur. İnsan ve çocuk haklarına duyarlı her bireyin ve devletin bu konuya taraf olmasını bekliyorum. Şu anda Yunanistan'da da etkin bir kayıt sistemi uygulandığını düşünmüyorum. Çocukların başına gelebileceklerle ilgili bilgi sahibi olamıyoruz ve ihtimaller daha korkunç hale geliyor. Dolayısıyla bunu yapamazlar ve yapmamalıdırlar. Uluslararası topluluğun da buna tepki göstermesi gerekir."

Haber Ara