Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ali Koç siyasete mi giriyor?

Suudi Arabistan'da patlak veren Süper Kupa krizinin Galatasaray-Fenerbahçe kulüplerinin eseri olduğunun belgelenmesinin ardından Ali Koç'un siyasi çıkışlarına dikkat çekildi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-01 10:25:04

Ali Koç siyasete mi giriyor?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptal sebebinin Galatasaray ve Fenerbahçe yönetiminden kaynaklandığının ortaya çıkmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik eleştirilerini yazdı.

"ATATÜRK JOKERİ"

Altınok, 10 yıldır tartışılan Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durumu hatırlatarak kulüp başkanı Koç'un siyasi çıkışlarını değerlendirdi:

Ne zaman toplumun bir kesiminin laik atak krizleri tutsa, Türk'e Türk propagandası başlasa Ali Koç sahnede.

Zarar etmekten kurtaramadığı Fenerbahçe AŞ'nin kasasına biraz para girsin diye Suudlarla anlaşma yapıp ardından bu işin siyasi imajını sarsacağını görerek Atatürk jokerini çekmesinden, diplomatik bir krizin fitilini ateşlemesinden bahsetmiyorum. O sonuncusu.

10 yıldır durum böyle.

Yakışırdı ama onca imkana rağmen iş dünyasının yıldızı olamadı. Cebinden az da para koymadığı futbol işi deseniz, takımın hali ortada. Belli ki aradığı tatmini siyasette bulmaya hevesli.

Hakkıdır. Zira siyaset yaparken diğer saydığımız alanlara göre daha fazla ses getirdiği malumunuz.

Kaldı ki herkes ilk tercihinde hayatının uğraşını, mesleğini bulacak değil ya. CHP'nin başına gelenler ve gelmeye aday olanlar anadan doğma siyasetçi mi sanki? Eczacı, müteahhit düne kadar başla işlerle meşgullerdi.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI OLUN"

Hatta şimdi kendisini yerden yere vuran spor yazarları Fenerbahçe başkanlığına adaylığı gündeme gelince ekranlardan, köşelerinden "Ali Başkan, Ekrem şampiyon" diye slogan atarken ben "Başkanlık size uygun değil, Cumhurbaşkanı adayı olun" diye tavsiyede bulunmuştum.

Perşembenin geleceği, çarşambadan, salıdan, pazartesiden belliydi.

Evet, böyle arkadan dolanarak, kaçak güreşerek yapılan siyasetin ne size ne de başkalarına faydası olur. Dahası yeri gelince spor adamı, yeri gelince iş adamı, yeri gelince siyasetçi olarak konuşanı insanlar ciddiye almaz.

Fenerbahçe'nin genel durumuna bakın. Aziz Yıldırım'dan sonra futbolla mı gündemde yoksa Ali Bey'in siyasi çıkışlarıyla mı?

ARAPLARDAN PETROL İTHALATI

Umarım, Yönetim Kurulu Başkanvekili olduğunuz holdinginizin iş yaptığı, petrol ithal ettiği Suudi Arabistan yönetimi, estirmeyi başardığınız nefret dalgasını görmezden gelir.

Öyle ya ambargo var. Araplardan alamazsanız ABD ambargosunu delip Ruslardan ya da İran'dan mı petrol alacaksınız? Yoksa Afrika'dan zararına mı getirteceksiniz?

Görmüyor musunuz bir koltukta iki, üç karpuz taşınmıyor, netice de hepsi heba oluyor.

Cesur olun, çıkartın sırtınızdaki kaftanları, giyin siyaset hırkasını. Uğur Dündar'ı da eş bakanınız yapın.
İmamoğlu'ndan neyiniz eksik de stepnesi oluyorsunuz?

Haber Ara