$

Dolar

46,8629

Euro

53,6121

£

Sterlin

62,6094

Frank

58,3380

Gram Altın

6.277,7800

Bitcoin

2.924.835

$

Dolar

46,8629

Euro

53,6121

£

Sterlin

62,6094

Frank

58,3380

Gram Altın

6.277,7800

Bitcoin

2.924.835

Gündem

Ali Cabbar şarkısı çalıntı mı? Şarkıcı İğrek'ten cevap

Emir Can İğrek'in bir anda en çok dinlenenler listesine giren "Ali Cabbar" şarkısının çalıntı olduğu iddia edildi.

22.07.2023 - 17:00
Cumali Dalkılıç
0:00
0:00 / 0:00
Video
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Ali Cabbaer adlı şarkının müziğinin bir kısmının 1975 yılında yayınlanan “Beş Milyoncuk Borç Verir Misin?” isimli Yeşilçam filminde oynayan Zeki Alasya'nın kızı Zeynep Alasya, müziğin bu filmden alındığını öne sürdü.

İğrek, çalıntı iddiaları üzerine açıklamada bulunarak, "Her notamın her sözümün altına imzamı atarım." dedi.

Hürriyet'e konuşan Zeynep Alasya, İğrek'in açıklamasına cevap verdi.

Müzisyen Emir Can İğrek'in melodisi kadar sözleri de dikkat çeken “Ali Cabbar” isimli şarkısı tartışmalara sebep oldu.

YEŞİLÇAM FİLMİNDEN Mİ ALINDI?

1975'te Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın “Bana Beş Milyoncuk Borç Verir Misin?” filminin müziğiyle benzerlik taşıyan eser “Ali Cabbar çalıntı mı?” iddialarına yol açtı.

Şaşırtan benzerliğin ardından Emir Can İğrek sessizliğini bozdu:

“8 senelik şu mütevazı kariyer geçmişimde hiçbir şarkım çalıntı değildir. İddiası olan dava açıp uzmanlara sorabilir. Her notamın her sözümün altına imzamı atarım. Daha çok çalışarak yıllarca bu ligde tertemiz bir şekilde top koşturacağız”

İğrek açıklamasında şarkılar arasındaki benzerlik hissinin nereden kaynaklandığını şu sözlerle anlattı:

“9/8 ritim kalıbında ve halk müziği formunda olduğu için, merdiven melodiler benzerlik hissi yaratabilir. Burada da 2-3 saniyelik bir merdiven melodisi andırıyor sadece.”

ZEKİ ALASYA'NIN KIZINDAN CEVAP

"Beş Milyonluk Borç Verir Misin?" filminde rol alan Zeki Alasya'nın kızı Zeynep Alasya ise Emir Can İğrek'in çalıntı iddialarını reddetmesine tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesinden Savaş Özbey'e konuşan Zeynep Alasya, iki parçayı da dinlediğini, durumun benzerlikten çok daha fazlası olduğunu söyleyerek "Tarttım ve 1 tek nota hariç tamamen aynı melodi. Yoruma açık değil. Çok net" ifadelerini kullandı.

"Ali Cabbar" şarkısının söz ve bestesi MESAM'ın kayıtlarında Emir Can İğrek'e ait görünüyor.

EMİR CAN İĞREK - ALİ CABBAR ŞARKI SÖZLERİ

Ne ateş var ne de duman amma

Tutuşur alevler yanar Ali Cabbar

Sevdiğin kız başkasına varmış

Dayanabilirsen dayan Ali Cabbar

Baban der "al gırnatanı oğlum.

Akşama düğün var, yürü Ali Cabbar"

Sevdiği kız başkasına varmış

Oynar el oğluyla çalar Ali Cabbar

Bu ne derttir bu nasıl sınavdır

Anlayabilirsen anla Ali Cabbar

Yükün' almış buralara küsmüş

Askere yazılmış gider Ali Cabbar

Gideli 6-7 ay olmuş

Haberi de düşmüş köye Ali Cabbar

Sesi susmuş, gırnatası susmuş

Bir türkü bırakmış bize Ali Cabbar...

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın