Dolar

32,3388

Euro

34,8565

Altın

2.391,52

Bist

10.276,88

AK Partili Zeybekci'ye Gazze tepkisi! 'Soykırım için 'eyvallah' diyor'

İsrail ile ticaretin sürmesi gerektiğini savunan Zeybekci'nin 'İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. 6 satıp 1 aldığımız bir ülke' şeklindeki sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-20 15:17:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, İsrail ile ticaret ilişkilerini değerlendirdi. İsrail ile ticaretin sürmesi gerektiğini belirten Zeybekci, "Eyvallah, İsrail'in müslümanlara yaptığı bebek katliamını nefretle kınıyoruz. Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de, İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. 6 satıp 1 aldığımız bir ülke" diye konuştu.

"SOYKIRIM İÇİN EYVALLAH DİYOR"

Zeybekci'nin ifadelerine Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'dan sert tepki geldi.

Kılıçarslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Gazze süreci boyunca bundan daha gerzekçe, bundan daha gerizekalıca bir açıklama duymadım. "Eyvallah" diyor yahu soykırım için. Yuh artık. Yazıklar olsun."

ZEYBEKCİ'DEN TEPKİLERE CEVAP: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Açıklamalarının tepki çekmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya yönelik yeni değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, söylediklerinin arkasında olduğunu kaydetti.

Zeybekci, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım. Ucuzcu tacirler hariç, konuyu yanlış anlayabilecek akıl ve sağduyu sahipleri için yazılı olarak tekrar anlatıyorum. İsrail'le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz, Mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz de Türk malların serbestçe satın alabiliyorlar, bunun da katkısıyla ticaret dengemiz 1'e 6 bizim lehimizedir.

Söylediğim kayda alma yöntemi yasak ürün listesinden daha etkin bir yöntemdir, İsrail'e yapılan tüm ihracatın kayda alınması ile her ürün kayda alınarak izin verilirken satılan her ürün ve şirkette kontrol edilir.

Bu sayede şu anda yüzlerce milyon dolarlık ihale alarak onlarca milyon dolar teminat mektubu veren şirketlerimizin mağduriyetleri gibi daha birçok mağduriyetin önüne geçmiş oluruz. Onlarca Filistinli şirketin mağduriyetleri de engellenmiş olur. Söylediğim yasak liste yerine tam kontrol demektir.

Sözlerimi tekrar ediyorum “DAHA HASSAS OLMAK”. Bize İslamiyet ve Filistin hassasiyeti dersi vermeye kalkan hadsizlere de sözüm, bizim hassasiyetimiz zekatı sizin 7 ceddinize, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin zekatı ise 77 ceddinize yeter."

AKPARTİ

Haber Ara