Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk kimdir? Mehmet Öntürk hayatı kariyeri

Ak Parti’nin bugün gerçekleştirdiği ikinci aday tanıtım toplantısında ismi Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mehmet Öntürk'ün hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. Peki, Mehmet Öntürk kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Mehmet Öntürk'ün hayatı ile ilgili detaylar…

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-18 17:46:08

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk kimdir? Mehmet Öntürk hayatı kariyeri

AK Parti Ankara ve İzmir dahil belediye başkan adaylarının bir kısmını bugün gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında açıkladı. Açıklanan iller arasında bulunan Hatay'da, Ak Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Öntürk gösterildi. Peki, Mehmet Öntürk kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Mehmet Öntürk'ün hayatı ve kariyeri ile ilgili detaylar…

Mehmet Öntürk kimdir?

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970'te Hatay Kırıkhan'da doğdu. Babasının adı Bekir, annesinin adı Yüksel'dir. Mevcut Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman gibi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk de aslen Kırıkhan'ın Çamsarı köyündendir.

İktisatçı, Sanayici, Çiftçi; Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünü bitirdi.

Tarım ve Tarıma Dayalı İşletmecilik Yapmaktadır. Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2002-2007 Yılları arasında AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanlığı Görevinde bulundu.

24. Dönem AK Parti Hatay Milletvekili seçildi. Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu, Çevre ve KİT Komisyonu Üyeliklerinde bulundu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Öntürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Haber Ara