Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ak Parti Ankara adayı Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok hangi ilçenin belediye başkanı?

Türkiye 31 Mart'ta geçekleştirilecek olan yerel seçimlere odaklanmış durumda. Sandık başına gitmek için son 1 haftaya girilirken belediye seçimlerinin yapılacağı şehirlerde de her yanı seçim heyecanı sarmış durumda. Bu kapsamda partilerin özellikle büyükşehir adayları vatandaşlarca araştırılıyor. Bu kapsamda Ak Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un hayatı ve kariyeri de merak konusu oldu. Peki, Ak Parti Ankara adayı Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok kaç yaşında ve nereli? Ankaralı mı? Turgut Altınok hangi ilçenin belediye başkanı? İşte detaylar...

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-24 16:09:35

Ak Parti Ankara adayı Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok hangi ilçenin belediye başkanı?

Türkiye 31 Mart'ta geçekleştirilecek olan yerel seçimlere odaklanmış durumda. Sandık başına gitmek için son 1 haftaya girilirken belediye seçimlerinin yapılacağı şehirlerde de her yanı seçim heyecanı sarmış durumda. Bu kapsamda partilerin özellikle büyükşehir adayları vatandaşlarca araştırılıyor. Bu kapsamda Ak Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un hayatı ve kariyeri de merak konusu oldu. Peki, Ak Parti Ankara adayı Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok kaç yaşında ve nereli? Ankaralı mı? Turgut Altınok hangi ilçenin belediye başkanı? İşte detaylar...

AK PARTİ ANKARA ADAYI TURGUT ALTINOK KİMDİR?

1957 yılında Ankara'nın Bala İlçesinde doğdu. İlkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaokulu ve liseyi, Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini Azerbaycan da Hukuk üzerine yaptı. Türkiye - Azerbaycan ilişkilerine olan katkılarından dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından 'fahri doktora' unvanı bulunuyor.

Turgut Altınok, 3 dönem Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Genç yaşlardan itibaren Ülkü Ocaklarında görevler almaya başladı ve 25 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığına getirildi. Ardından Ankara İl Başkanlığı ile Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 12 Eylül Darbesi sonrasında MHP'de Genel Sekreterlik yaptı, 30 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Ardından partisinden istifa ederek 18 Nisan 1999'daki Yerel Seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

CHP ANKARA ADAYI MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

28 Şubat sürecinde Fazilet Partisi'nin kapanmasıyla AK Parti'nin kurucuları arasına girdi. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleriyle de AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde ise Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkan adayı olmuştu. Turgut Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Ankara İli, Keçiören İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı 1.662.183 kullanılan oy ve %50.93'lik oy oranı ile CHP adayı Mansur Yavaş kazandı. Yavaş'ı, 1.537.694 kullanılan oy ve %47.11'lik oy oranı ile Ak Parti adayı Mehmet Özhaseki izledi.

aaaaaaaaaaaaaaa

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 2024 YEREL SEÇİMLERİ

AK Parti: Turgut Altınok

İyi Parti: Cengiz Topel Yıldırım

Memleket Partisi: Zafer Burak Hasar

Anavatan Partisi: Tuvana Naz Ketene

Demokratik Sol Parti: Mehmet Selim Çetin

Yeniden Refah Partisi: Suat Kılıç

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi: Gültan Kışanak

Türkiye Komünist Partisi: Ali Ufuk Arıkan

Zafer Partisi: Hüseyin Bartu Soral

Türkiye Komünist Hareketi: Figen Topal

Yeni Türkiye Partisi: Serkan Ünver

Cumhuriyet Halk Partisi: Mansur Yavaş

Hak ve Özgürlükler Partisi: Fazlı Taşkan

Ocak Partisi: Murat Yardımcı

Adalet Birlik Partisi: Abdullah Demiryürek

Millet Partisi: Salih Koç

Demokrasi ve Atılım Partisi: Celal Mümtaz Akıncı

Saadet Partisi: Cafer Güneş

Vatan Partisi: Utku Reyhan.

Bağımsız: Korkut Cesur

Bağımsız: Suat Karaman

Bağımsız: Lokman Cengiz

Bağımsız: Mustafa Sanğu

Bağımsız: Yunus Murat Güztoklusu

Haber Ara