Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Ada Araştırma anketi: Babacan en fazla oyu SP ve İyi Parti’den alıyor!

Ada Araştırma, Türkiye genelinde 26 ilde yaptığı ankete göre; önümüzdeki Aralık ayında parti kuracağını açıklayan Ali Babacan, mevcut partilerin içinde en fazla oyu Saadet Partisi (SP) ve İyi Parti seçmeninden, en az oyu ise AK Parti seçmeninden alıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-27 13:35:02

Ada Araştırma anketi: Babacan en fazla oyu SP ve İyi Parti’den alıyor!

Ada Araştırma, Türkiye genelinde 26 ilde yaptığı ankete göre; önümüzdeki Aralık ayında parti kuracağını açıklayan Ali Babacan, mevcut partilerin içinde en fazla oyu Saadet Partisi (SP) ve İyi Parti seçmeninden alıyor. Babacan, en az oyu ise AK Parti seçmeninden alıyor

Dün akşam televizyonda ilk kez bir canlı yayına konuk olan Ali Babacan, anketlerde de kendine yer buluyor.

ALİ BABACAN'A OY VERİR MİSİNİZ?

Ada Araştırma, Türkiye genelinde 26 ilde yaptığı ankette siyasi parti seçmenlerine, "Ali Babacan'ın kuracağı partiye oy verir misiniz?" diye sordu.
Bu soruya;
Saadet Partililer yüzde 24 evet
İyi Partililer yüzde 23 evet
CHP'liler yüzde 16 evet
MHP'liler yüzde 10 evet
AK Partililer yüzde 7 evet cevabı verdi.

anket

İKİ PARTİ BARAJ ÜSTÜNDE

Ada Araştırma şirketinin "Yarın milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yönelttiği anketten ise çarpıcı sonuçlar çıktı.

AK PARTİ YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE

26 ili kapsayan araştırmada katılımcıların yüzde 41,9'u tercihini AK Parti'den yana kullanırken, CHP'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 21,3'te kaldı.

Aynı ankette diğer partilerin oy oranı şöyle;

- MHP: Yüzde 8,4

- İYİ Parti: Yüzde 7,5

- HDP: Yüzde 7,5

- Saadet Parti: Yüzde 2,3

YENİ KURULACAK PARTİLER YÜZDE 9,2 SEVİYESİNDE

Ankette dikkat çeken bir diğer detay da yeni kurulacak partiler oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 9,2'lik yarın milletvekili seçimi olsa tercihini yeni kurulacak partilerden yana kullanacağını ifade etti.

İşte anketten çıkan sonuç;

son-secim-anketinde-sadece-iki-parti-baraj-ustune-12661429_482_m

ORC ARAŞTIRMA ŞİRKETİ'NİN BABACAN VE DAVUTOĞLU ANKETİ

Öte yandan ORC Araştırma şirketi son dönemlerde yeni parti kuracakları söylentileriyle gündemde yer alan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a olan halk desteğine ilişkin araştırma sonuçlarını yayımladı. Buna göre, Ali Babacan yeni parti kurarsa oy verir misiniz? soruna evet diyenlerin oranı yüzde 11.6 olurken aynı soruya Ahmet Davutoğlu için evet oy veririm diyenlerin oranı yüzde 8.5 oldu.

Her iki ismin ne kadar halk desteğine sahip olduğu ve AK Parti'den ne kadar oy alacağı tartışma konusu olmaya devam ediyor. ORC Araştırma'nın anket sonuçları, Ali Babacan'ın Ahmet Davutoğlu'dan yüzde 3'ün üzerinde daha fazla desteğe sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Haber Ara