Dolar

32,3609

Euro

34,8564

Altın

2.391,83

Bist

10.276,88

ABD ve İngiliz basınında 'İran ile savaş' gerekçelendiriliyor

ABD'nin İran'a yönelik kararlarının bir savaşa dönme ihtimali konuşulurken, Amerikan New York Times ve İngiltere'de yayın yapan The Guardian 'ABD'nin haklı sebepleri var' imajını oluşturmaya çalışıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-17 10:01:06

ABD ve İngiliz basınında 'İran ile savaş' gerekçelendiriliyor

Geçtiğimiz yıl ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesini İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekmesiyle başlayan, İran yönelik sert yaptırımlarla devam ABD-İran geriliminde tansiyon giderek tırmanıyor. Daha önce ABD, İran'ın petrol ihracatını sıfırlamaya yönelik sert yaptırımlar açıklamış ve Devrim Muhafızlarını'da terör örgütü ilan etmişti. İran da buna misilleme olarak Ortadoğu'daki ABD unsurlarını terör örgütü ilan etmişti. Öte yandan İran geçtiğimiz hafta nükleer anlaşmadan doğan yükümlülüklerini askıya alarak uranyum zenginleştirme faaliyetlerine devam edebileceğini söylemiş ve bunun için 60 gün süre vermişti.

Son bir hafta içerisinde ise ABD'nin bölgeye uçak ve savaş gemileri göndermesiyle birlikte 'savaş' kelimesi de daha sık telaffuz edilmeye başlandı.

ABD BASININDA "SAVAŞ" TELAFFUZ EDİLİYOR

Amerikan basını, savaş kelimesini daha sık telaffuz etmeye başlarken, Amerikan New York Times ve İngiltere'de yayın yapan The Guardian "ABD'nin haklı sebepleri var" imajını oluşturmaya çalışıyor. Üstelik her iki kaynak da haberlerini "isimleri açıklanmayan yetkililere" dayandırıyor.

NEW YORK TIMES: UYDUDAN ÇEKİLMİŞ FÜZE FOTOĞRAFLARI VAR

New York Times'ın yaptığı haberde, ABD ile İran arasında gerilimin tırmanmasının ve ABD'nin İran'ı bir 'tehdit' olarak görmesinin nedeninin, ateşlenmeye hazır füzelerin İran tarafından küçük botlara yüklendiği uydu görüntüleri olduğunu duyurdu. İsimleri açıklanmayan üç yetkilinin konuştuğu iddia edilen haberde, Donald Trump'ı alarma geçiren görüntülerin uydu tarafından çekildiği belirtildi.

THE GUARDIAN: İRAN SAVAŞ HAZIRLIĞI YAPIYOR

The Guardian'ın haberine göre İranlı komutan Kasım Süleymani, üç hafta önce Bağdat'a giderek İran'a bağlı milisleri ziyaret etti. Süleymani'nin burada "Savaş için hazırlık yapın" talimatı verdiği iddia edildi.

Haber Ara