Dolar

32,5697

Euro

34,9273

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

AA muhabiri Biçeroğlu'na saldıran şüpheliler tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkartılan 2 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-07-08 20:19:23

AA muhabiri Biçeroğlu'na saldıran şüpheliler tutuklandı

Kağıthane'de yol verme tartışması nedeniyle AA muhabiri Ekrem Biçeroğlu'na saldırarak, çenesini kıran ve savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 2 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

AA muhabiri Biçeroğlu'na saldıran şüpheliler tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kağıthane ilçesi Nurtepe Mahallesi'nde 1 Temmuz'da AA muhabiri Biçeroğlu'nu darbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan motosikletli Doğukan S. (22) ve Ufuk A'nın (21) adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına itiraz etti. Başsavcılık, şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulundu.

İtirazı kabul eden İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin serbest bırakılması kararını kaldırarak, haklarında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkardı.

Kararda, olay tarihinde şüpheliler ile müştekinin hakimiyetleri altındaki araçlarla seyir halindeyken trafikte kaza yaptıkları, motosikletle Biçeroğlu'nun kullandığı araca çarpan şüphelilerin kaza sonrası doğrudan Biçeroğlu'nun üzerine yürüyerek, darbetmeye başladıkları anlatıldı.

Biçeroğlu'nun darbelerin etkisi ile yere düştüğü bilgisine yer verilen kararda, şüphelilerin Biçeroğlu'na yerde de tekme ve yumruklarla vurmayı sürdürdükleri aktarıldı.

Adli Tıp Kurumu raporunda da belirtildiği üzere Biçeroğlu'nun yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı vurgulanan kararda, kırığın yaşam fonksiyonlarına etkisinin orta derece olarak belirtildiği bildirildi.

Kararda, Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Biçeroğlu'nun yüzünde sabit iz kalıp kalmayacağı yönünden de 6 ay sonra muayene edilmesi gerektiğinin belirtildiği ifade edilerek, Biçeroğlu'nun yüzünde kalıcı iz kalma ihtimali olması, şüphelilerin atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların ve tutuklama nedeninin bulunması, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst sınırı dikkate alınarak, itirazın kabulüne karar verildiği kaydedildi.

Haklarındaki yakalama kararı üzerine gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Haber Ara