Dolar

32,3778

Euro

34,7633

Altın

2.429,09

Bist

9.947,16

7 bin kilometre uzaklıktaki Geumcheon-gu ile gönül köprüsü kuruldu

Güney Kore'nin Geumcheon-gu şehri ile Tokat arasında “Kardeş Şehir” çalışması başlatıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 21:08:42

7 bin kilometre uzaklıktaki Geumcheon-gu ile gönül köprüsü kuruldu

Seul Şehri'nin güneybatı bölgesinde yer alan ve nüfusu 236 bin olan Geumcheon-gu şehri ile Tokat arasında “Kardeş Şehir” çalışması başlatıldı.

Tokat Belediye Başkanı Avukat Eyüp Eroğlu ile Geumcheon-gu Başkanı Ryu Sung-Hun telekonferans sistemi ile görüşerek ‘Kardeş Şehir' olmak için ilk adımı attılar. Yapılan telekonferans görüşmede Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EroğluTokat'a Gitmek Gerek temasını vurgulayarak, Geumcheon-gu Başkanı Ryu Sung-Hun'u Tokat'a davet etti. Kore'nin ilk sanayi kompleksinin yer aldığı bilişim ve teknoloji firmalarının tercih ettiği ve moda tasarım endüstrisinin yoğun olduğu Geumcheon-gu şehrine davet edilen Başkan Eroğlu, Tokat'ın tarihi ve doğal güzelliklerinden, gastronomi kültüründen bahsederek, Başkan Ryu Sung-Hun'u Tokat'a davet etti.

Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada, “Tokat'ın uluslararası alanda daha da tanınır hale gelmesi için bir kapı daha açıyoruz. Tokat'ın yöresel ürünlerini, el sanatlarını, kültürünü tanıtarak, dış pazarda pay edinmesi için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Türkiye ve Kore kardeşliği 1950'li yıllardan itibaren devam etmektedir. Tokat'ta yine birçok Kore Gazimiz mevcuttur. Yaptığımız görüşmede Korelilerin haklı davalarında Türkiye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu ve birçok Tokatlının Korede Gazi olduğunu belirttik. Tokat'ı dünyaya tanıtmak, dış pazar payından faydalanmak için heyecanlıyız. Kendilerini Tokat'ımıza davet ettik, aynı şekilde onlar da bizleri davet ettiler. Görüşmelerimiz devam edecek ve inşallah Kardeş Şehir Protokolümüzü imzalayacağız'' dedi.

Haber Ara