Dolar

44,3495

Euro

51,3577

Altın

6.473,36

Bist

12.963,87

62 dokunulmazlık fezlekesi daha TBMM'de

50’si HDP’li vekillere ait 62 dokunulmazlık fezlekesi daha Meclis'e sunuldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-06 10:59:40

62 dokunulmazlık fezlekesi daha TBMM'de

TBMM'ye yasama dokunulmazlığının kaldırılması için 62 yeni fezleke gönderildi. HDP, CHP, MHP, İYİ Parti, TİP, DBP ve Bağımsız milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi.

Sözcü'nün aktardığı habere göre, fezlekelerden 50'si HDP'li milletvekillerine ait. HDP'lilerden Tayip Temel, Murat Çepni, Nusrettin Maçin, Dilşat Cambaz hakkında birer, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sezai Temelli hakkında ikişer, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz hakkında beş fezleke hazırlandı.

Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık ve TİP Hatay Milletvekili Barış Atay hakkında da birer fezleke Meclis'e sunuldu. CHP milletvekilleri Cavit Arı ve Aykut Erdoğdu ile İYİ Parti milletvekilleri Enez Kaplan ve Zeki Hakan Sıdalı hakkında da birer fezleke hazırlandı. MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek hakkındaki fezleke de Meclis'e gönderildi.

Böylelikle TBMM'de bekleyen fezleke sayısı bin 84'e ulaştı. Bu fezlekeler TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda ele alındıktan sonra Genel Kurul'da görülecek.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Gram altın için fazla mesai... 'Altın yok dedikodusu'

Haber Ara