Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

3 büyükşehire 3 farklı strateji: İzmir'de 'DEM'lenecek, Ankara'da 'Bozkurt' olacaklar

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi partilerin stratejleri de yavaş yavaş netleşmeye başladı. 3 büyükşehir adayını geçtiğimiz günlerde açıklayan ana muhalefet partisi CHP'nin, bu 3 büyükşehirde 3 farklı strateji izleyeceği öğrenildi. Bu stratejiye göre; Ankara’da İYİ Partili seçmenin desteği için milliyetçi olunacak, İzmir’de DEM’e sıcak mesajlar verilecek, İstanbul’da ise DEM ile polemiğe girilmeyecek. İşte detaylar...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-12 08:37:22

3 büyükşehire 3 farklı strateji: İzmir'de 'DEM'lenecek, Ankara'da 'Bozkurt' olacaklar

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi partilerin stratejleri de yavaş yavaş netleşmeye başladı. 3 büyükşehir adayını geçtiğimiz günlerde açıklayan ana muhalefet partisi CHP'nin, bu 3 büyükşehirde 3 farklı strateji izleyeceği öğrenildi. Bu stratejiye göre; Ankara'da İYİ Partili seçmenin desteği için milliyetçi olunacak, İzmir'de DEM'e sıcak mesajlar verilecek, İstanbul'da ise DEM ile polemiğe girilmeyecek. İşte detaylar...

3 büyükşehire 3 farklı strateji

Yerel seçim tarihi yaklaşırken 18 Şubat'ta seçim beyannamesini kamuoyuna açıklayacak olan ana muhalefet partisi CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde DEM ve İYİ Parti'nin aday çıkartması nedeniyle yeni duruma göre strateji belirlenmeye çalışılıyor. Başkent Ankara'da Mansur Yavaş'ın uyguladığı “logosuz” seçim stratejisi dikkat çekiyor. Bunun İYİ Parti tabanına göz kırpmaya yönelik olduğu bildiriliyor. Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik eleştirilerine de sessiz kalmıştı. Ankara için bu stratejiyi devam ettirecek olan Yavaş, İYİ Parti'li seçmeni bu şekilde kendisinden uzaklaştırmamaya çalışıyor. Milliyetçi seçmen tabanı hesaba katılarak başkentte terör örgütü PKK'nın uzantısı DEM'e eleştirilerin de söylemde yer alması bekleniyor.

İstanbul'da DEM'le polemiğe hayır

Tartışmaların yoğun yaşandığı İstanbul için de CHP, İYİ Parti'nin oylarının kendilerine geleceğini düşünüyor. DEM Parti'den oy devşirmeden seçimin riske gireceğini öngören CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi, bu partinin oylarını alabilmek için “uzlaşı” ve “tabanda ittifak” kartını açacak. Bu kapsamda DEM'den gelen hiçbir eleştiriye cevap verilmeyecek. Konuşmalar da DEM tabanının dikkatini çekecek argümanlarla süslenecek.

İzmir'de öncelik DEM

İzmir'de ise öncelik DEM tabanı. Bu çerçevede aday gösterilmeyen ancak DEM tabanına mesajları dikkat çeken Tunç Soyer'in taktiği izlenecek. Kentte, DEM'in taraf olabileceği gündeme ilişkin tartışmalı konulardan uzak durulması bekleniyor.

Haber Ara