Dolar

32,4212

Euro

34,7537

Altın

2.428,63

Bist

10.082,77

'2020’nin ilk günlerinde Akdeniz’de geri sayım'

'Türkiye’yi doğu Akdeniz’de kuşatıp enerji alanlarına çökmek isteyen bir yapı var. Bu yapı, tam deniz yetki alanlarını ele geçirecekken Türkiye müthiş bir atak yaparak Libya ile deniz yetki alanı mutabakatını imzalıyor. Böylece kuşatma kırılıyor.'

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-30 08:49:01

'2020’nin ilk günlerinde Akdeniz’de geri sayım'

Hürriyet Yazarı Fatih Çekirge, bugünkü köşesinde Akdeniz'de yaşanan gerilimi ele aldı. Çekirge, durumu "2020'nin ilk günlerinde Akdeniz'de tam bir “geri sayım” başlıyor" şeklinde özetledi.

İşte yazının ilgili bölümü:

SON GÜNLERDE YAŞANANLAR

Birer gün arayla oluyor bunlar... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Tunus'a gidiyor. Oradan dünyaya açıklıyor: “Türkiye, Libya'dan davet alırsa elbette icabet eder.”

Ertesi gün Libya'da meşru iktidarı devirmek isteyen Hafter'in müttefiki Akile Salih, Güney Kıbrıs'a gidiyor. Sonra...

Önce Rum kesimi, “Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesi kabul edilemez” diyor. Sonra...

Yunanistan Dışişleri “Kabul edilemez” diyor. Aynı anda Libya İçişleri Bakanı Fathi Bashagha, “Türkiye'den resmi olarak asker desteği isteyebiliriz” diyor. Sonra...

Cumhurbaşkanlığı “TBMM'nin acil olarak toplanıp asker gönderme tezkeresini gündeme alacağını” açıklıyor.

AKDENİZ'DE GERİ SAYIM

Sözün özü... 2020'nin ilk günlerinde Akdeniz'de tam bir “geri sayım” başlıyor.

NE İSTİYORLAR?

Çünkü Türkiye'yi doğu Akdeniz'de kuşatıp enerji alanlarına çökmek isteyen bir yapı var. Bu yapı, tam deniz yetki alanlarını ele geçirecekken Türkiye müthiş bir atak yaparak Libya ile deniz yetki alanı mutabakatını imzalıyor. Böylece kuşatma kırılıyor.

Ve savaş rüzgârlarının estiği “geri sayım” işte böyle başlıyor.  Darbeciler meşru hükümeti düşürmeden Türkiye destek olmak istiyor. Bunun için de çok hızlı hareket ederek Libya'ya asker göndermeyi planlıyor. işte böyle bir “geri sayım”, böyle bir “yarış” var. 2020'ye böyle bir gerilimle giriyoruz. Türkiye elbette ki haklarından vazgeçmeyecektir.

 

Haber Ara