Dolar

32,1870

Euro

34,9098

Altın

2.422,78

Bist

10.792,53

'2019, Karatay için bereketli ve verimli bir yıl oldu'

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geride bıraktığımız 2019 yılına ilişkin, belediye olarak bereketli ve verimli bir dönem geçirdiklerini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-07 17:03:30

'2019, Karatay için bereketli ve verimli bir yıl oldu'

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2019'da hayata geçirilen yatırım ve projelerin yanı sıra 2020 planlaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karatay Belediyesi olarak bereketli ve verimli bir dönem geçirdiklerini belirten Başkan Hasan Kılca, “2019'da ilçemizde ilk olan birçok projenin yanında yenilikçi yaklaşımlarımızı ve katılımcı belediyecilik anlayışımızı ilçemize yansıtmaya gayret ettik. 2020'de de aynı anlayış ve çabayla ilçemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

31 Mart mahalli seçimlerinde göreve gelmeleriyle birlikte seçim beyannamesinde yer alan projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarını belirten Kılca, gerek rutin belediyecilik faaliyetleri gerekse de yeni projeler açısından bereketli ve verimli bir dönem geçirdiklerini aktardı. Kılca değerlendirmesinde başlıca şu konulara değindi:

-Karatay Belediyesi olarak, “Gönül Belediyeciliği” ilkelerini önemsedik ve insan merkezli hareket ettik. Bu prensiplerden taviz vermeden birliğin ve beraberliğin tesisi için gayret ediyoruz.

-İlçemizde ilk olan birçok faaliyetle birlikte yenilikçi yaklaşımlar ve katılımcı belediyecilik anlayışımızı Karataylı hemşehrilerimizle birlikte sahaya yansıttık, yansıtmayı da sürdürüyoruz. Karatay'ımızı geleceğe emin adamlarla taşıma hedefiyle yola çıktığımız ilk günden itibaren var gücümüzle çalışıyoruz. Belediyecilik faaliyetlerimiz dışında hizmet üreteceğimiz alanlarda irademiz dışında oluşan aksaklıkların çözümü için de sorumluluk üstelenerek yolumuza devam ediyoruz.

-Sık sık sanayici ve esnaf buluşmalarımızla buluştuk. Yine ‘Karatay Söz Meclisi' adıyla halk buluşmaları gerçekleştirerek vatandaşlarımızı belediyemizde misafir ettik. Hemşehrilerimizin öneri ve taleplerini birlikte değerlendirdiğimiz bu programlarımızın yanı sıra ilçemizin tüm muhtarlarıyla irtibatımızı güçlü tutmaya gayret ettik. Hemşehrilerimizle olan iletişimimizi güçlendirmek, fikir, öneri ve taleplerini teknolojiden faydalanarak değerli verilere dönüştürmek adına Karatay Bilgi Yönetim Sistemi'ni hayata geçirdik. Kısacası Gönül Belediyeciliği ilkelerimizden taviz vermeden hemşehrilerimizle el ele, gönül gönüle vererek ilçemizi hep birlikte yönetmeye özen gösterdik.

-Eğitime çok önem veriyoruz. Bizim için eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdı ve geleceğin Türkiye'sinin daha güçlü temellerle inşasında önem bir husustur. Bu kapsamda da göreve geldiğimizin daha ilk ayında 20 milyon lira yatırım bedeliyle 3 okulumuzun temelini attık. İnşaatlarımız tamamlanmak üzere. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi(BİLSEM) projemizin inşaatı da tamamlandı diyebiliriz. İlçemizdeki tüm ilkokul birinci sınıf öğrencimize çanta ve kırtasiye malzemesi desteği verdik. TÜBİTAK ile protokol imzalayarak ilçemizdeki tüm okullara TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurmaya başladık. Yine Karatay'daki 2 bin 8'inci sınıf öğrencisine 8 bin LGS destek kitabı hediye ettik.

Haber Ara