Hazine ve Maliyenin yanı sıra Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim Bakanlıklarına ilişkin atama kararları 15 Ağustos 2025 tarihli Resmî Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanlığı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev yapan altı vergi müfettişi, kazanılmış hak aylık derecelerine uygun olarak Vergi Başmüfettişliklerine atandı.
Cumhurbaşkanlığı'nın 2025/318 sayılı Kararı kapsamında başmüfettişliğe atanan isimler şu şekilde sıralandı:
Candan Duman
Fatma Barış
Güçlü Üçler
Hatice Kalkanlı Koca
Mehmet Altunbaş
Tuğba Aydoğdu
Öte yandan aynı sayıdaki Resmî Gazete'de yer alan diğer Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettişi Mehmet Emin Ünal da 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri uyarınca Başmüfettişliğe atandı.
Millî Eğitim Bakanlığı'nda açık bulunan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise Bircan Kolcu getirildi. Söz konusu atama da ilgili kararnamenin hükümleri doğrultusunda yapıldı.
Atama kararları, 15 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.