Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

1400 kişiye mezar olan sitenin görevlisi: 'Asansörün tabanından su çıkardı, motorla dışarı atardık'

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta 1400 insana mezar olan Ebrar Sitesi’ne ilişkin yargı süreci devam ediyor. Sitenin F Blok bölümünde apartman görevlisi olarak çalışan ve depremden sağ olarak kurtulan apartman görevlisi, apartmanın asansörünün tabanından su çıktığını söyledi. İşte detaylar...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-10 22:28:12

1400 kişiye mezar olan sitenin görevlisi: 'Asansörün tabanından su çıkardı, motorla dışarı atardık'

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta 1400 insana mezar olan Ebrar Sitesi'ne ilişkin yargı süreci devam ediyor. Sitenin F Blok bölümünde apartman görevlisi olarak çalışan ve depremden sağ olarak kurtulan apartman görevlisi, apartmanın asansörünün tabanından su çıktığını söyledi. İşte detaylar...

Ebrar sitesi davası sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yine Kahramanmaraş'ta bulunan Ebrar Sitesi'nde bin 400 insan hayatını kaybetmişti.

96 kişiye mezar olan sitenin F Bloğu ile ilgili yürütülen soruşturma sonunda sitenin kurucusu Tevfik Tepebaşı, F bloku yapan Çetin Konut Yapı Kooperatif Başkanı Çetin Kurt, Tevfik Tepebaşı'nın damadı Ahmet Doğan, Atilla Öz, Berra Elbistanlı, Mehmet Akif Özgüler, Metin Kazancı, Mustafa Timurbanga ve Tamer Kurtaran hakkında bilinçli taksirle ölüme ve yaralama neden olma suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle Kahramanmaraş 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Metin Kazancı, binadan sağ çıkanlar, ölenlerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar Çetin Kurt ile başka dosyalardan tutuklu olan Tevfik Tepebaşı, Ahmet Doğan ve Atilla Öz, tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya bağlanırken, diğer tutuksuz 5 sanık duruşmaya katılmadı.

site

"Asansörün tabanından su çıkardı, motorla dışarı atardık"

Davanın en çarpıcı bölümü depremde eşi ve çocuğunu kaybeden apartman görevlisi Halil İbrahim Hasırcı'nın ifadesi sırasında yaşandı.

Binanın 5-6 saniye içinde yıkıldığını anlatan Hasırcı, şu ifadeleri kaydetti;

“Apartmanın asansörünün tabanından su çıkardı biz o suyu motorlar dışarı atardık ve biz bunu devamlı yapardık. Suyun niye olduğunu şimdi anlıyoruz, zeminin sulak bir arazi olduğunu, tabanının sulak olduğunu, sağlam olmadığını şimdi anladık. Kimin yaptırdığını bilmiyorum ama Tevfik Tepebaşı'nın yaptırdığını söylüyorlardı. 7 gün boyunca cenazemizi bekledik. Kepçeler demirleri kaldırırken beton akıp gidiyordu.”

 

Haber Ara