Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

10 Kasım öncesi IŞİD operasyonu: 221 gözaltı

Ankara’da IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 245 şüpheliden 221’i gözaltına alındı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-10 10:42:30

10 Kasım öncesi IŞİD operasyonu: 221 gözaltı

Geçtiğimiz ay İstanbul'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi yapılan operasyonun ardından, 10 Kasım öncesi de bir operasyon gerçekleştirildi. 

500 POLİS KATILDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi koordinesinde bin 500 polisin katılımıyla IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 245 şüphelinden 173'ü gözaltına alındı. Ankara'nın merkezi ilçelerinden Sincan, Etimesgut ve Çubuk'taki 250 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda çok sayıda örgütsel materyal ve dijital malzeme ele geçirilirken, gözaltına alınanlar arasında IŞİD'e müzahir, “Tatlıbal grubu” üyelerinin de bulunduğu öğrenildi.

800 IŞİD'Lİ TÜRKİYE'YE GİRDİ İDDİASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından, dün terör örgütü IŞİD'e  yönelik yapılan operasyonda Suriye'de barınamayan yaklaşık 800 IŞİD'linin kaçak yollardan Türkiye'ye girdiği ve 10 Kasım törenlerine yönelik saldırı istihbaratı üzerine operasyon için düğmeye basıldığı iddia edildi. 

OPERASYON TARİHLERİ DİKKAT ÇEKTİ

IŞİD'e yönelik soruşturmalar kapsamında yapılan operasyon tarihlerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 10 Kasım öncesine denk gelmesi dikkati çekti. Geçtiğimiz ekim ayında İstanbul'da yapılan operasyonlarda da 100'ü aşkın IŞİD şüphelisi gözaltına alınmıştı. İstanbul'da çoğunun yabancı uyruklu olduğu, TEM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlardan 16 Ekim'de 32'si yabancı uyruklu toplam 39 şüpheli, 25 Ekim'de 58'i yabancı uyruklu 62 şüpheli, 27 Ekim'de de üçü kadın dört şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da yürütülen soruşturmada, 27 kişi hakkında IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla yakalama kararı çıkardı. Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Suriye uyrukluların da bulunduğu 

EVLERDEKİ MATERYALLER ELE GEÇİRİLDİ

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yapılan operasyonda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri üç adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda IŞİD ile irtibatlı oldukları iddia edilen Irak uyruklu üç kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerindeki aramalarda dijital materyaller ele geçirildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yedi şüpheli gözaltına alındı. Eskişehir'de, IŞİD ile irtibatlı oldukları öne sürülen 2'si yabancı uyruklu 4 zanlı yakalandı. Yabancı uyruklu şüpheliler, sorgularının ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Büro Amirliğine teslim edilirken, diğer 2 zanlının sorguları sürüyor. Samsun'da, ışid'e yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Irak ve Suriye uyruklu 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Haber Ara